Det fantastiske med å vite at din mening om Bitcoin ikke spiller noen rolle

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 3 minutter

Forfatter: Tomer Strolight | Utgitt: 28/01/22 | Original: The Zen Of Knowing Your Opinion On Bitcoin Doesn’t Matter


Bitcoin bryr seg ikke om din mening – eller min.

Og det gjør heller ikke verdens ledere.

Du bryr deg kanskje heller ikke om min mening. Det trenger du ikke, men her er den uansett.

               Reklame                                                             

Det er min mening at det faktum at Bitcoin ikke bryr seg om våre meninger er en god ting.

Og det er også min mening at det faktum at verdens ledere ikke bryr seg om våre meninger ikke er bra ting.

Hvordan kan jeg erklære at det er bra når Bitcoin gjør én ting og dårlig når lederne våre gjør det samme? Dette er på grunn av to andre svært viktige fakta: Den første er at verdenslederne bryr seg om sine egne meninger, og derfor betyr deres meninger noe, imens våre ikke gjør det. Det andre er at selv om Bitcoin ikke bryr seg om din eller min mening, bryr den seg heller ikke enn dr*tt om verdensledernes meninger heller.

Og på slutten av dagen er det det som gjør Bitcoin så fantastisk.

               Reklame               
                                              

Den store drømmen om demokrati var at våre meninger var viktige – dine og mine. Men la oss innse det, de er ikke det. Seriøst, tenk på det et øyeblikk: Det er litt dumt å forestille seg at verden vil eller bør bry seg om din mening. Faktisk er det ganske arrogant. Hvem er du til å tro at din mening betyr noe når det er 7,7 milliarder andre mennesker der ute med sine egne meninger. Ikke vær sinte på dem. Ingen av deres meninger betyr noe heller. Ikke med mindre de tilfeldigvis er en av de lederne som får lage reglene og endre dem.

Og det er ingen å klandre engang, inkludert disse lederne. Det er ikke slik at lederne våre på en eller annen måte faktisk kunne styre hele det massive økonomisk-industrielle-landbruks-militær-politiske komplekset rundt din mening – ihvertfall ikke alle andre sine – selv om de har lyst.

Så alt jeg prøver å si er, ikke vær opprørt over at din mening ikke betyr noe. Aksepter det. Du vil finne mye mer ro i det. Tenk på alle de meningsløse argumentene du ville unngått hvis du holdt din mening for deg selv.

Når vi først innser at meningene våre ikke betyr noe, kan vi bli ganske sinte. Men la oss ikke fortvile. Vi har en løsning på dette problemet. Og løsningen er ikke å finne ut hvordan man kan få noen flere menneskers meninger til å bety noe. Løsningen er overraskende nok å sørge for at ingens mening betyr noe.

Nok en gang kommer Bitcoin til unnsetning for å løse et tilsynelatende uløselig problem med en ufattelig kreativ løsning. Den sier bare: “Vær så god mennesker, ha alle meningene dere ønsker. Jeg vil ikke høre om det.” Og det er det.

               Reklame               

                                              

Det er ganske bra. Som en streng og rettferdig forelder, fastsetter Bitcoin loven og sier til politikere, sentralbankfolk og økonomer: «Slutt å stjele fra dine brødre og søstre. Jeg vil ikke høre om begrunnelsene deres.»

Hvis en eller en annen økonom har en fantastisk mening om hvor mye mer penger som bør printes ut, spiller ikke hans mening noen rolle for Bitcoin.

               Reklame                                                             

Hvis en annen sier at han har en bedre idé om hvordan vi bør bruke energi, spiller det heller ingen rolle for Bitcoin.

Lederen for et land kan tro at innbyggerne burde overgi mer av rikdommen sin til ham. Spiller ingen rolle for Bitcoin.

En sentralbankperson kan tro at kostnadene ved å låne penger bør dobles. Dette spiller ingen rolle for Bitcoin.

For Bitcoin spiller ikke meningene til disse lederne noen rolle heller. Så nå har vi rettferdige, like konkurransevilkår. Vi har regler som gjelder oss alle. Regler som ikke endres. Og selv om våre meninger ikke betyr noe, er det greit – nei, ikke bare greit – det er flott!

               Reklame               
                                              

Det er flott fordi ingen andres meninger betyr noe heller. Så jeg trenger ikke å bekymre meg for hva deres meninger er. Faktisk trenger jeg ikke bry meg om det faktum at de ikke bryr seg om mine meninger. For en belastning fra skuldrene mine hele greia er. Jeg kan endelig slutte å bekymre meg for andres meninger. Jada, jeg vil kanskje høre deres meninger, men det vil ikke være fordi jeg er bekymret for at deres mening kan føre til en eller annen politikk som ville skade meg. Så jeg kan være avslappet og svare på det akkurat som fyren i «The Big Lebowski» gjorde da han sa: «Vel, det er bare din mening bror.»

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Tomer Strolight. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.