Bitcoin sitt «energiproblem» er oppblåst

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 3 minutter

Forfatter: Bobby Lee | Utgitt: 16/02/22 | Original: Bitcoin’s ‘Energy Problem’ Is Overblown


Bitcoin har mange høylytte og kraftige kritikere. Først var Bitcoin en svindel; nå er bitcoin (BTC) en av de nasjonale valutaene i El Salvador. Deretter la bitcoin til rette for ulovlig aktivitet, selv om kontanter fortsatt er en kriminell sin beste venn. Nå sier de at det er en miljøplage, et annet svakt argument fremsatt av en liten, men likevel høylytt minoritet.

Utslipp er forårsaket av forbrenning av fossilt brensel. Vi forbyr ikke biler på grunn av deres utslipp, vi kjører dem med renere energikilder. Den samme trenden mot renere strømproduksjon skjer med Bitcoin. Mange elsker å hate Bitcoin, men grunnene deres begynner å gå tom.

I dag er den mest populære desinformasjonen om Bitcoin ideen om at den bidrar uforholdsmessig til den nåværende globale miljøkatastrofen. Oppriktig offentlig bekymring for klimaendringer og miljøvern utnyttes av de som er dypt forankret i det gamle finanssystemet, som f.eks Bill Gates, Warren Buffett og Charlie Munger.

               Reklame                                                             

Den Bitcoin-induserte klimaendring-hypotesen virker sammenhengende på overflaten. Datamaskiner krever strøm for å kjøre. Bitcoin er et globalt desentralisert nettverk av tusenvis av datamaskiner, så den bruker derfor en stor mengde strøm. Etter hvert som (BTC) blir mer verdifullt, forventes mengden elektrisitet som forbrukes for å sikre nettverket å øke proporsjonalt.

En bedre sammenligning av energidata

Kritikere, som professor Brian Lucey ved Trinity College Dublin, fortsetter imidlertid å påpeke at «bitcoin alene forbruker samme mengde energi som et mellomstort land. … Det er en skitten virksomhet, det er en skitten valuta.»

Men disse argumentene støttes av kirsebærplukkede data og misvisende sammenligninger. Forskning fra Digiconomist antyder at energiforbruket for én Bitcoin-transaksjon er det samme som for 453 000 Visa-transaksjoner.

Vi må imidlertid huske at kredittkortbetalinger fortsatt er avhengige av eksisterende, utslippstunge infrastrukturer som ACH, Fedwire og SWIFT, samt den militære og diplomatiske styrken til den amerikanske regjeringen. Kritikerne inkluderer ikke disse utslippene i sine beregninger som sammenligner Bitcoin og det tradisjonelle banksystemet. Det er som å sammenligne utslippene fra hele kaffeindustrien med en enkelt kafé.

               Reklame               
                                              

Faktisk, når vi tar med disse ekstra utslippene, dukker en annen virkelighet opp. Forskning fra Galaxy Digital avslører at Bitcoin forbruker omtrent 113,89 TWh per år, mens banknæringen bruker omtrent 263,72 TWh per år, som er mer enn det dobbelte.

Vi må i stedet vurdere miljøfotavtrykket til banksystemet som Bitcoin skal erstatte. Moderne banktjenester bruker enorme mengder elektrisitet for å støtte tusenvis av kommersielle kontorbygg og lokale filialer, millioner av ansattes daglige pendling og milliarder av kunder som må reise til og fra fysiske banksteder for tjenester. Bitcoin vil i stor grad redusere etterspørselen etter tradisjonelle banktjenester, og dermed eliminere det meste av industriens miljøpåvirkning.

Bitcoin bruker en enorm mengde strøm, men vi må se på energikildene for å forstå situasjonen fullt ut. En undersøkelse fra Bitcoin Mining Council fant at 56% av Bitcoin sitt strømforbruk kommer fra rene (null karbonutslipp) kilder, som er en høyere rate enn noen annen stor industri. Til sammenligning er bare 40% av elektrisiteten i USA generert fra rene energikilder.

Bitcoin sin fundamentalt annerledes visjon

Men i atmosfæren av klimafatalisme vil miljøforkjempere alltid bestemme over de mindre informerte. Når folk kan være overbevist om at deres eksistens er truet av Bitcoin, vil de føle at de ikke har noe annet valg enn å holde seg fanget i fiat-systemet.

Bitcoin tilbyr en fundamentalt annerledes visjon. Dens deflasjonsverdi oppmuntrer folk til å spare på lang sikt i stedet for å bruke penger på kort sikt. I hovedsak er holdbarheten til kapital under Bitcoin-systemet langt, langt lengre.

               Reklame               

                                              

BTC sin pris har økt over 100% per år i gjennomsnitt, og sterk vekst forventes å fortsette i mange flere. Bitcoin påfører en enorm mulighet for å redusere bortkastet forbruk. Folk har mindre insentiv til å kjøpe det nyeste forbrukerproduktet når kapitalen deres ikke hele tiden blir spist av inflasjon. Å kjøpe en iPhone i dag gir mindre mening når disse midlene vil være mer verdt i morgen.

Små, frivillige endringer i individuell atferd som disse vil bli forsterket i hele samfunnet, og den samlede påvirkningen vil være transformerende. Det er ikke nødvendig å ofre frihet og velstand for å beskytte miljøet.

               Reklame                                                             

Bitcoin sine kritikere vil fortsette å skrape bunnen av fatet etter nye argumenter mot denne revolusjonerende teknologien. Mens å helle bensin på klimafrykt er det siste retoriske verktøyet brukt av kryptofober, bør vi huske at, akkurat som deres andre halvferdige argumenter, klarer ikke klima-argumentene å bestå grunnleggende gransking.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Bobby Lee. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.