6 grunner til å ta din Bitcoin ut av kryptobørser

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 7 minutter

Forfatter: Arman The Parman | Utgitt: 29/07/21 | Original: 6 Reasons to Withdraw your Bitcoin from Exchanges


1 – Hvis myntene dine er på en børs, trenger du tillatelse fra børsen for å bruke dem. I egen besittelse kan du gjøre hva du vil og betale hvem du vil, når du vil, til det gebyret du vil.

Du vil forstå dette hvis du noen gang har ønsket å flytte bitcoinen din fra en børs, og du ble blokkert fordi du trengte å oppgi flere identifikasjonsdokumenter, eller bevise inntektskilden din. Du kan ha blitt blokkert fordi du har nådd en 24-timers grense for verdi du har lov til å sende ut. Midlene dine kan ha vært utilgjengelige på grunn av et uplanlagt «systemvedlikehold». Det er DIN bitcoin, og du er i en maktløs posisjon.

Bitcoin bryr seg faktisk ikke om hvem du er eller hvor mye du handler. Du kan flytte 100 000 bitcoins og du vil være fri til å gjøre det uten motstand når som helst på dagen, selv på julaften – hvis bitcoinen var i DIN besittelse.

               Reklame                                                             

2 – Myntene dine er kanskje ikke der. Det du ser er en konto, et løfte om at hvis du ber om din bitcoin, vil de gi den til deg. Men hvis børsen blir hacket, eller hvis administrerende direktør forfalsker sin død og tar de private nøklene, eller hvis regjeringen kommer etter den, kan alle mynter forsvinne.

Nybegynnere logger på deres børs og ser «Konto = 1 bitcoin», og de tror DET er deres bitcoin. Det er det ikke. Det er et tall på en skjerm. Bitcoin er på Bitcoin-blokkjeden, hovedboken. Enheten som kan flytte den bitcoinen fra en adresse til en annen, er enheten som har den private nøkkelen til adressen der bitcoinen er. Brukeren har ikke den private nøkkelen, det har børsen! Det er DERES bitcoin. Bitcoin tilhører den som har den private nøkkelen. Dette er avgjørende å forstå, og forklart mer her.

Børsen har bare en juridisk avtale om at den tilhører brukeren, og de viser brukeren hans/hennes saldo på nettsiden deres, under brukerkontoen. Brukeren har bare et påloggingsnavn og passord. Ikke en privat nøkkel.

Et lite uhyggelig triks som blockchain.com bruker er et 24-ords passord for å logge inn på nettstedet. Dette SER UT som en privat nøkkel for bitcoin, men det er det ikke. Det er bare et nettsted-passord. Blockchain.com har den private nøkkelen. Dette er ganske misvisende, og forvirrer nybegynnere med hensyn til hvordan Bitcoin fungerer.

               Reklame               
                                              

Mange børser har blitt hacket, og mynter har blitt stjålet fra disse børsene, og derfor fra brukerne:

  • Mt Gox er den første og mest kjente.
  • Quadriga CX, en kanadisk børs, gikk i stykker etter at administrerende direktør, den eneste personen i selskapet med tilgang til de private nøklene (angivelig), døde mens han var på reise til India (kroppen ble ikke funnet). Brukerne mistet all bitcoin.
  • Cryptopia, en børs i New Zealand, ble hacket og brukere mistet pengene sine.
  • Binance. Bitcoin verdt 30 millioner dollar ble stjålet, men Binance var rike nok til å tilbakebetale alle brukerne. Pinlig nok ba administrerende direktør om en «rollback» av Bitcoin-blokkjeden for å gjenopprette tapte midler, men ble mobbet ut av byen.
  • Så vidt jeg vet, rømte administrerende direktør for en tyrkisk børs ut av landet med Bitcoin verdt 2 milliarder dollar.
  • Det har vært mange andre som jeg ikke engang har hørt om.

Det er ingen måte å si om en børs virkelig ble hacket eller om det var en innsidejobb fra en eller flere useriøse ansatte. Poenget er at hvis de har din bitcoin, stoler du på at de opptrer ærlig og trygt.

Du stoler kanskje ikke på deg selv med selvlagring. Det er forståelig. Det er ditt ansvar da å finne et selskap du kan stole på, eller utdanne deg til selvlagring. De fleste tidlige Bitcoinere vil relativt sett ha mye bitcoin. De må lære å passe på myntene sine. De som kommer inn i Bitcoin sist vil ha minst mynter, og muligens være de lateste. De kan lagre småpenger på børser, og det betyr ikke så mye. Men du, du er tidlig ute, du må ta ansvar. All informasjon er tilgjengelig online og gratis.

3 – Hvis du har mynter på en børs, kan de delta i fractional reserve lending, noe som øker forsyningen på bitcoin. Hvis det er et masseuttak av publikum (3. januar – proof of keys dagen), kan (og har) børser gått i stykker, fordi de ikke har myntene som ble lovet. Myntene forsvinner.

Fractional reserve er den uredelige praksisen (vanlig og lovlig i bankvirksomhet) der en bank aksepterer et innskudd, og deretter låner det ut, MEN innskyteren får en illusjon om at pengene hans/hennes fortsatt er tilgjengelige. Hvis én bitcoin settes inn, og deretter lånes ut, skal ikke innskyter ha tilgang – i likhet med et termininnskudd. Dette vil være full reserve, eller 1-til-1 banktjenester.

               Reklame               

                                              

Hvis innskyteren ber om sine midler, får de en annen innskyters midler i stedet, og ingen blir skadet. Men hvis mange mennesker vil ha pengene sine på en gang, kan ikke forpliktelsene oppfylles.

Denne praksisen blåser ikke bare opp tilgangen på penger, men er en systemrisiko.

               Reklame                                                             

Ved å ta ut myntene dine eliminerer du risikoen for en Bitcoin «bank»-krise.

Trace Mayer, en en gang elsket Bitcoiner som populariserte «nettverkseffektene» av Bitcoin, startet «Proof-of-Keys»-dagen på årsdagen for den første Bitcoin-blokken, 3. januar. Det startet en bevegelse der Bitcoin-brukere feirer ved å ta ut alle myntene sine fra børser samtidig, noe som la stress på systemet, for å holde dem ærlige. En børs falt på grunn av dette (jeg husker ikke hvilken).

4 – En dag kan regjeringer forby uttak til private lommebøker, og myntene dine vil sitte fast og ikke være verdifulle. Den virkelige Bitcoin-økonomien (de 15 millioner myntene UTENFOR børsene) vil være en del av peer-2-peer-markedet, og mynter i børsene vil være ubrukelige.

Jeg forventer fullt ut at regjeringer vil gjøre det ekstremt vanskelig, eller direkte forby, mynter fra å forlate børser og inn til private lommebøker. Vi vil slå tilbake, uten tvil. Men innsatsen fra regjeringer vil være nytteløs. De fleste bitcoins er ikke på børser. De fleste har blitt utvunnet. Mitt estimat er at omtrent 2 millioner mynter av de 19 millionene som er utvunnet er på børser.

               Reklame               
                                              

Bitcoin sin fremtid er peer-to-peer-penger, med de fleste betalinger utført av Lightning. Mynter på en børs kan ikke tjene denne funksjonen. Børs-mynter vil alltid ha en mellommann, som du vil kreve tillatelse fra for å foreta betalinger.

Mynter som sitter fast på børsen på grunn av lovverk, kan ikke brukes slik Bitcoin er ment, og de vil være mindre verdt. Hvis jeg skal tilby en tjeneste, og kreve bitcoin, vil jeg godta ekte bitcoin fra UTENFOR børser til min private lommebok. Jeg vil heller ikke ta betaling med innestengt bitcoin fra en børs, til børs-lommeboken min. Jeg vil ikke være alene. Derfor vil det dukke opp en prisforskjell mellom de to typene bitcoins.

Jeg tror ikke at dette fåfengte angrepet sannsynligvis vil skje, men det er en risiko. Det er bedre å være på den sikre siden.

5 – Mektige mennesker som vil at Bitcoin skal mislykkes, kan «naked shorte« Bitcoin på futuresmarkeder (etter min mening). Hvis vi, The Resistance, kjøper bitcoin og trekker det ut fra børser, vil vi til slutt håndheve en frakobling av prisen på papirbitcoin vs fysisk bitcoin.

               Reklame               
                                              

Vi kjemper mot menneskene som skriver fiat. Det er lett for dem å kortslutte Bitcoin og undertrykke prisen fordi de kan skrive ut penger, og derfor ikke har noen reell risiko. Vel, faktisk er det risiko for at de trenger å skrive ut så mye at de vil ødelegge deres valutabekjempende Bitcoin, men det er usannsynlig at det vil komme til det. De ville sannsynligvis lykkes med å skremme folk flest og holde prisen lav, hvis de prøvde.

Her er grunnen til at de vil mislykkes: Det er en hær av Bitcoinere, sanne troende, som regelmessig kjøper bitcoin og tar ut mynter fra børser. De fleste av myntene er allerede ute av børsene. Jo billigere prisen blir, jo mer bitcoin vil bli fjernet fra børsene med pengene som strømmer inn fra disse menneskene.

Myntene på børser fylles på av minere. For øyeblikket strømmer et gjennomsnittlig maksimum på 900 bitcoin per dag til børser for salg. Når HODLere fjerner 900 bitcoin om dagen i gjennomsnitt, er prisen relativt stabil. Ville svingninger i prisen kan skje til tross for dette, ettersom tradere kjøper og selger mynter mellom hverandre. Etter hvert som flere og flere mynter fjernes, og etter hvert som mining-forsyningen minker (halvering hvert 4. år), vil det komme et punkt hvor ikke nok bitcoin er tilgjengelig. Dette vil føre til en frakobling av papirprisen på Bitcoin (på terminmarkedet) og ekte bitcoin som etterspørres av HODLere eller kjøpmenn.

Vær en del av hæren for å bringe denne dagen fremover, og få Bitcoin til å lykkes før. Kjøp bitcoin regelmessig (Dollar Cost Average), og fjern myntene fra børser.

6 – Med mindre du tar mynter i din egen besittelse, vil du aldri fullt ut sette pris på hvordan Bitcoin fungerer

Hvis du ikke setter pris på det, vil du ikke kjøpe nok av det, og dette vil du angre på.

Du må lære mer om lagring, se her, og kjøre en node, se her. Dette vil også forvirre deg og bringe deg nærmere sannheten om hvor fantastisk denne teknologien er. Du kan til og med begynne å bruke Lightning og bli helt besatt. På en bra måte.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Arman The Parman. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.