Bitcoin lover en fremtid med masse energi

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 7 minutter

Forfatter: Drew Borinstein | Utgitt: 08/05/22 | Original: Bitcoin Promises A Future Of Abundant Energy


I løpet av de 12 årene den har eksistert, har Bitcoin sitt vanlige rykte variert fra sære internettpenger til grunnløse spekulative investeringer til – for noen – det ultimate verdilageret. Midt i de forskjellige ryktene rundt Bitcoin ser det ut til at en kritikk aldri har forlatt sin side: Bitcoin sitt energiforbruk er farlig sløsing.

Sensasjonelle overskrifter har overbevist mannen i gata om at Bitcoin er uforenlig med den miljøbevisste fortellingen. Et blikk forbi overskriftene avslører imidlertid at Bitcoin ironisk nok kan være nøkkelen til en fremtid med rikelig, ren energi fordi den fundamentalt endrer energiindustriens insentivstruktur ved å fungere som en markedstilpasset etterspørselsresponsevne og et forsikringsprodukt. Ved å samkjøre interessene til de miljøbevisste med interessene til investorer og strømleverandører, fungerer bitcoin-mining som det etterlengtede mellomleddet mellom utslippsreduksjon og lønnsomhet. Ved å omfavne bitcoin-mining som en naturlig subsidie ​​for elektrisitetsproduksjon, kan nasjoner rundt om i verden sette i gang en enestående bølge av innovasjon i energisektoren og fordelaktig posisjonere seg for en fremtid med dramatisk økt etterspørsel etter elektrisitet.

Før vi diskuterer de ofte ignorerte fordelene ved bitcoin-mining, må vi først adressere den vanlige misforståelsen om at energiforbruk er iboende umoralsk. Faktisk er vår bruk av energi grunnleggende for livet slik vi kjenner det. En fremtid uten en utvidelse av vårt energiforbruk er en fremtid blottet for fortsatt menneskelig oppblomstring og teknologisk fremgang. All menneskelig fremgang avhenger av vår unike evne til å styre universets energi til nyttige formål. Menneskehetens bemerkelsesverdige oppfinnsomhet er en direkte konsekvens av dens evne til å utnytte økende mengder energi fra omgivelsene og lede den til nyttige formål. En oppfordring om å begrense eller redusere det totale energiforbruket er derfor en oppfordring om å bremse eller reversere vår lange historie med forbedring av livskvalitet.

               Reklame                                                             

Spørsmålet for seriøse miljøvernere har aldri vært og bør aldri være et spørsmål om brutto elektrisitetsforbruk, men et spørsmål om kostnadene og fordelene ved å generere den strømmen. Populære argumenter som proklamerer at bitcoin-mining bruker «for mye energi» er grunnleggende feil fordi de vanligvis ikke klarer å skille mellom kildene til Bitcoin sitt energiforbruk og sjeldent utforsker nytten som byttes mot et slikt forbruk. For å forbli intellektuelt ærlige, må vi unngå de dårlig undersøkte påstandene som er vanlig i overfladisk kritikk av bitcoin-mining og virkelig vurdere de potensielle fordelene ved å omfavne denne nye teknologien som mer enn bare en spekulativ investering, blant annet dens dramatiske innvirkning på vår tilnærming til elektrisitetsproduksjon.

I dag kan ikke fornybar energi, som vind og sol, på en pålitelig måte utgjøre en majoritetsandel av USA sin elektrisitetsforsyning fordi moderne batterilagring av elektrisitet i massevis er uoverkommelig dyrt og, uten et stort teknologisk gjennombrudd, ikke bærekraftig. Følgelig må det meste av elektrisitet brukes på eller nær produksjonstidspunktet, ellers går den til spille. Denne begrensningen ligger i hjertet av det moderne strømnettet: Elektrisitetsleverandører kan finne seg selv i å hoppe mellom de to ytterpunktene ved å unnlate å generere nok elektrisitet til å møte etterspørselen (belastning) og sløsende produsere overskuddsforsyning.

Denne modellen fremmer et skjørt system. For å være lønnsomme, må operatørene kontinuerlig justere hvor mye strøm som skal produseres ved å kontinuerlig overvåke og forutsi forbrukernes etterspørsel, og utsette dem for forsyningsunderskudd og overskudd når strømnettet opplever uventede endringer i belastning. I disse scenariene finner operatører seg ofte i å generere ubrukt overflødig elektrisitet eller, enda verre, ikke å møte behovene til strømnettet. Områder som er altfor avhengige av fornybare energikilder opplever den ekstra usikkerheten ved forsyningsavbrudd, som ofte utsetter komponentene deres for brownouts, blackouts og motproduktiv energireduksjonspolitikk. Fornybar-avhengige Europa sin gjenåpning av kullkraftverk midt i skyhøye naturgasspriser etter Russland sin invasjon av Ukraina viser hvor kontraproduktiv denne tilnærmingen kan være.

Bitcoin-mining har potensialet til å revolusjonere måten vi nærmer oss elektrisitetsproduksjon på. Som Square (nå Block Inc.) og ARK Invest påpekte i deres notat fra april 2021, kan bitcoin-minere fungere som kjøpere av siste utvei for en ellers utløpende overskuddselektrisitet. Med andre ord, bitcoin-mining tilbyr et uslukkelig, elastisk etterspørselsgulv, lønnsom sekundær inntektsstrøm og et forsikringsprodukt for strømleverandører. Dette endrer leverandørens insentivstruktur radikalt. Mens elektrisitetsleverandører sitt primære mål i dag er å begrense elektrisitetsproduksjonen til forventet belastning, fjerner bitcoin-minere sin etterspørsel etter elektrisitet usikkerheten knyttet til variabel tilbud og etterspørsel ved å insentivere leverandørene til i stedet å maksimere produksjonen til den billigste variable kostnaden.

               Reklame               
                                              

Dette nye paradigmet endrer dynamikken i strømnettet slik vi kjenner det fordi det eliminerer straffen forbundet med å generere for mye elektrisitet og oppmuntrer naturligvis leverandører til å utvide sin virksomhet utover terskelen for toppbelastning. Faktisk kan bitcoin-mining bidra til å løse det moderne strømnettets mest presserende problemer og utfordringer. Ved å skape kunstig etterspørsel kan bitcoin-mining bidra til å løse strømnettets mest beryktede interoperabilitetsproblemer, for eksempel de økte prisene forbundet med overflødig solenergiproduksjon og å måtte betale leverandører for å slå av vindturbinene deres. I stedet for å fokusere innsatsen på nøyaktig matching av sanntidsbelastning, står leverandører subsidiert av bitcoin-mining fritt til å generere så mye rimelig strøm som mulig og tjene penger på overskuddet ved å selge det til pålitelige sultne minere. Mens den begrensede, uforutsigbare etterspørselen til strømnettet en gang sto som en høy barriere for karbonnøytrale energisatsinger, kan bitcoin-minere tjene som en kanal for ren energiutvikling fordi de garanterer en ubegrenset, forutsigbar etterspørsel etter billig elektrisitet.

Historisk sett ville utvikling av overdreven fornybar infrastruktur vært økonomisk uansvarlig og sløsing. Når det subsidieres av bitcoin-mining, gjør imidlertid lave variable kostnader og nesten ubegrenset forsyning fornybare prosjekter til mer attraktive investeringer. Bitcoin-mining kan på en unik måte løse problemene forårsaket av fornybar energi sin sporadiske infrastuktur fordi det kan øke inntektene når elektrisitetsforsyningen overstiger etterspørselen – for eksempel når vindmøller genererer overflødig elektrisitet om natten – samtidig som de reduserer bekymringene for å ikke møte uventede eskalering til toppbelastning. Faktisk garanterer bitcoin-mining fornybare prosjekter og deres investorer lønnsomhet og kan drive ytterligere investeringer. Forutsatt en fremtid med dramatisk økt avhengighet av elektrisitet, vil den supplerende strømnettkapasiteten som tilbys av fornybar energi vise seg sentral for å støtte fortsatt forbedring av vår livsstil og kan oppmuntre til videre utvikling av nye, mer produktive måter å utnytte fornybare krefter på.

Selv om bitcoin-mining potensielt kan øke lønnsomheten til fornybare investeringer og minimere deres negative påvirkninger på strømnettet, kan ikke deres alltid tilstedeværende mottakelighet for uforutsigbare strømbrudd være avhengig av å gi konsistent grunnlastkraft, spesielt i en stadig mer elektrifisert verden. Dessuten hevder noen at alternativkostnader knyttet til fornybar energi – som krav til arealbruk, holdbarhet, dyrelivsproblemer og høye kostnader ved overføringsinfrastruktur – kan gjøre fornybare prosjekter mindre attraktive i det lange løp. Som energikilden med høyest kapasitetsfaktor regnes kjernekraft ofte som den mest pålitelige formen for elektrisitetsproduksjon. Til tross for at den står for 20% av USA sin totale elektrisitetsproduksjon og 50% av dens utslippsfrie produksjon, blir kjernekraft ofte avvist på grunn av misoppfatninger om sikkerhet og høye oppstartskostnader. På grunn av dets krevende startkapitalkrav, er alternativkostnadene ved å produsere ubrukt overskuddselektrisitet med kjernekraft høye. I tillegg har kjernekraftverkoperatører en tendens til å foretrekke kontinuerlig drift med full kraft på grunn av det upraktiske med å skalere ned for å møte redusert etterspørsel. Disse egenskapene har generelt begrenset kjernekraftproduksjon til oppgaven med å jevnt forsyne ingenting utover grunnlastnivåer av elektrisitet. Bitcoin-mining utfordrer denne modellen ved å gjøre det lønnsomt for atomkraftverk å generere overskuddselektrisitet, fjerne en hovedbegrensning for deres evne til å skalere utover å produsere grunnlastkraft og muliggjøre et fremtidig strømnett nesten helt avhengig av rimelig, utslippsfri elektrisitet.

U.S. Energy Information Administration anslår at verdens etterspørsel etter elektrisitet vil øke med 50% i løpet av de neste 30 årene. I dag er det tydeligere enn noen gang at det å holde tritt med den etterspørselen vil kreve enorm produksjonskapasitet. De håndgripelige effektene av et overbygget, bitcoin-subsidiert strømnett er billige, stabile priser og forbedret etterspørselsresponsfleksibilitet. I jakten på å generere overskuddsforsyning vil leverandørenes ordinære elektrisitetsproduksjon langt overstige topplast, og skape forsynings- og prisstabiliserende effekter på strømnettet ved å etablere en elastisk buffer mellom elektrisitetstilbud og etterspørsel. Dette vil vise seg nyttig for å redusere overbelastning av strømnettet når etterspørselen etter elektrisitet øker i nødssituasjoner: Selv om det kan ta timer eller mer å øke kraftverkene, tar det minutter å slå av bitcoin-minere og raskt omdirigere elektrisitet til de som trenger det, som vi så i Texas tidligere i 2022.

Når vår verden går over til en preget av allestedsnærværende elektrifisering, forventes etterspørselen etter elektrisitet å presse grensene for vår evne til å pålitelig produsere den, spesielt i tilfellet med en vedvarende global miljøbevegelse. Bitcoin-mining kan på en ren og lønnsom måte sikre våre fremtidige elektrisitetsbehov ved å fungere som et globalt frimarkedstilskudd til en ekspanderende strømnettinfrastruktur. Ja, bitcoin-mining bruker mye strøm. Det samme gjør elektriske kjøretøyer, kjøleskap, datasentre og andre kjennetegn på menneskelig fremgang. I et miljø med intens politisk splittelse tilbyr bitcoin-mining en markedstilpasset, politisk agnostisk løsning på den sterkt politiserte globale energidebatten. Den løser på en unik måte spenningene som har dannet seg mellom investorer og operatører som søker bærekraftig avkastning og miljøbevisste som søker å begrense karbonutslipp. Uansett hvor man står i spørsmålet om «grønn» energi, kan vi nesten alle være enige om at en verden med rikelig elektrisitet er bedre enn en med knapp elektrisitet. Ved å belønne, i stedet for å straffe, overskuddselektrisitetsproduksjon, legger bitcoin-mining vekt på overflod fremfor knapphet og åpner for muligheter til å skalere strømproduksjon langt utover forbrukernes daglige behov, og fremmer et mer robust, pålitelig og rimelig nett. Når overlatt til sine egne enheter, er Bitcoin vår beste sjanse for en fremtid med rikelig, ren energi.

               Reklame               

                                              

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Drew Borinstein. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.