Vil ikke regjeringer bare forby Bitcoin?

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 10 minutter

Forfatter: Arman The Parman | Utgitt: 26/04/22 | Original: Won’t Governments Just Ban Bitcoin?


Hvis du tenker på det, er det å erkjenne at Bitcoin vil bli forbudt av regjeringer å erkjenne at Bitcoin er en trussel mot status quo – og for å være en trussel, betyr det at det må være et troverdig alternativ til dagens pengesystem. Det er et skritt i riktig retning for noen som kanskje har vært skeptiske tidligere.

Fordi Bitcoin er SÅ bra, ja, regjeringer vil sannsynligvis se det som en trussel, og noen kan, og har, prøvd å forby det. Jeg vil ikke be deg om å tro at jeg vet hva som vil skje. I stedet vil jeg utforske mulighetene og spille ut hva som kan skje, hypotetisk, og dekke alle alternativer, og du kan selv bestemme hva som er realistisk.

Hvordan kan regjeringer svare på Bitcoin?

               Reklame                                                             

Det er 3 muligheter jeg skal utforske.

 • Regjeringer kan prøve å forby Bitcoin
 • Regjeringer kan prøve å angripe og drepe Bitcoin
 • Regjeringer kan omfavne Bitcoin

1. Regjeringer kan prøve å forby Bitcoin

Et forbud fra regjeringer kommer i to former:

 • Isolerte forbud rundt om i verden
 • Et koordinert forbud fra flertallet av verdens regjeringer

Førstnevnte er lett å forholde seg til – enhver regjering som forbyr Bitcoin, forbyr faktisk seg selv fra Bitcoin. Hvis Bitcoin, som forventet, blir verdens dominerende penger, vil landet som forbyr Bitcoin komme på etterskudd, og ikke dra nytte av gode penger. Rikdommen til disse nasjonene vil lide og skade dem i internasjonal handel. Det vil absolutt ikke skade hvordan Bitcoin fungerer og dens adopsjon av de som søker frihetspenger, selv om det midlertidig vil skade prisen på Bitcoin.

Det bør også bemerkes hvor ineffektive statlige forbud er på ting som kreves av innbyggerne. Tenk på hvor effektive forbudene mot alkohol, narkotika, bibler og enkelte filmer har vært.

               Reklame               
                                              

Sistnevnte mulighet (et koordinert forbud) er faktisk noe alvorlig og verdt å vurdere dypere. Se for deg en verden der de fleste regjeringer koordinerer på en slik måte at de konspirerer for å begrense friheten til innbyggerne som valgte dem. Er dette en verden du ønsker deg? Hvis vi er på vei til denne typen koordinert autoritarisme, vil vi ikke ønske å gjøre motstand? Er det noe i det hele tatt som gjør at vi kan motstå en slik krenkelse av våre rettigheter? Ja, det er Bitcoin…

Det eneste som kan stoppe verdensomspennende koordinert autoritarisme er Bitcoin, og det eneste som kan stoppe Bitcoin er verdensomspennende koordinert autoritarisme.

Du vet ikke hvem som vil vinne denne kampen med noen sikkerhet. Ikke jeg heller. Men dette våpenet, Bitcoin, ble laget for å bekjempe AKKURAT dette. Å forlate det eneste våpenet vi kan bruke er som å gå inn i en knivkamp og kaste vekk kniven din fordi motstanderen kan vinne. Dessuten, hvis vi taper denne kampen, vil verdens herskere eie alt, og folket, oss, vi vil ikke eie noe. Hvis vi er skjebnebestemt til å ikke eie noe, hva er skaden ved å kjøpe bitcoin og prøve å motstå?

Det kommer til slutt ned til dette:

Vil du kjempe for din frihet, eller foretrekker du tryggheten ved å bli undertrykt?

               Reklame               

                                              

Men hva skjer hvis dette bestemte koordinerte angrepet blir utført? Dør Bitcoin? Jeg vil hevde at, selv da, er det svært usannsynlig at Bitcoinere, lidenskapelige elskere av frihet, vil gi opp. Bitcoin ville bevege seg under jorden, fiat-konverteringsraten ville blitt skadet, men et svart marked ville utviklet seg. Det faktum at regjeringer (som da muligens gjør alles liv til helvete) gikk ut av deres vei å forby Bitcoin, vil sannsynligvis få folk til å oppsøke Bitcoin. I denne verdenen vil vi si «takk Gud for at vi har Bitcoin».

2. Regjeringer kan prøve å angripe og drepe Bitcoin

«Regjeringene er flinke til å kutte hodene av sentralstyrte nettverk som Napster, men rene P2P-nettverk som Gnutella og Tor ser ut til å holde.»

– Satoshi Nakamoto

Angripe blokkjededataene?

               Reklame                                                             

Enkle angrep som det vil bare ikke fungere fordi Bitcoin er virkelig desentralisert. For eksempel, for å ødelegge Bitcoin, må hver eneste kopi av blokkjeden bli ødelagt. Blokkjeden er data, og det er mange kopier – både offentlige og skjulte. Det finnes tusenvis av kopier (Bitcoin-noder) over hele verden. Det er rett og slett umulig.

Angripe mining?

Regjeringer har allerede forsøkt å forby mining. Nylig i Kina (tidligere den største regionen for Bitcoin-mining) forbød de all Bitcoin-mining. Noen minere adlød. Men de flyttet også. ASIC-ene (kraftige datamaskiner designet for å utvinne bitcoin) ble flyttet eller solgt, og brukt i andre deler av verden. Bitcoin rykket ikke. Nettverket ble ikke forstyrret, og flere måneder senere ble hash-rate’n over hele verden gjenopprettet og er nå på en all time high.

Regjeringer kan også samarbeide for å forby eller tvinge minere ved å bruke et ESG-narrativ. Selv om dette er vellykket og avskrekker store selskaper fra mining, lar det mindre aktører være lønnsomme (et resultat av Bitcoin-vanskelighetsjusteringen innebygd i protokollen). Kanskje hvis det er ekstrem svekkelse av store aktører, kan folk hjemme kanskje kunne utvinne lønnsomt. For å være sikker er det ingen kjent «minimum verdensomspennende hashrate» – det er fullt mulig for Bitcoin å være sikker nok med bare 10% av sin nåværende hashrate.

               Reklame               
                                              

Regjeringer kan samarbeide for å stimulere minere på en slik måte at mining bare er mulig for store selskaper (markedsintervensjon for å gi utvalgte selskaper en urettferdig fordel), og deretter tvinge disse selskapene til å sensurere transaksjoner. Hvis dette faktisk er vellykket, vil sensur av enkelte transaksjoner skade, men dreper ikke Bitcoin, og gir ingen statlig kontroll over pengesystemet (grunnen til at Bitcoin ble opprettet). Transaksjonssensurering er også svært usannsynlig, fordi de minerne som ikke er under påvirkning, fortsatt vil ta på seg de «sensurerte» transaksjonene og inkludere dem i blokkene de vinner. Brukerne som blir sensurert må vente lenger for å komme inn på blokkjeden, så egentlig er det mer en plage for dem enn sensur.

Et 51%-angrep har også blitt diskutert. Det er her en regjering, teoretisk med ubegrensede ressurser, akkumulerer 51% av verdens hashrate. Forutsatt at dette er realistisk et øyeblikk, hva kan de gjøre? De ville sikkert forårsake kaos, men ville ikke drepe Bitcoin. Deres evne til å sensurere eller utsette transaksjoner har økt. Deres evne til å omskrive noen blokker har også økt. De vil også være i stand til å delta i et DDoS-angrep (distribuert tjenestenektangrep), der de vil utvinne tomme blokker og omskrive blokker av konkurrerende minere som prøver å inkludere alles transaksjoner. Fordi de har mesteparten av nettverket, og å tjene Bitcoin ikke er et insentiv, har de råd til å gjøre dette. Dette er faktisk et VELDIG dyrt angrep, og forberedelsen av dette angrepet er ikke noe som er lett å skjule – en nasjon som samler så mye hashrate kommer til å bli lagt merke til. Bitcoinere kommer ikke bare til å gi opp. Bitcoin er motstandsdyktig. Det er kode, og den vil bli sterkere. Det er mulig at utviklerne kan gi ut en oppdatering og gjøre all innsatsen fra dette angrepet verdiløst. Jeg trenger ikke å spekulere i hva den løsningen vil være, og jeg vil ikke nekte for at det ville ha skadet Bitcoin å måtte gjøre dette, men bare trusselen om at det finnes et slikt forsvar, avskrekker angrepet fra noen gang å bli utført.

Angripe utviklere?

Bitcoin fungerer allerede godt nok, så å true utviklerne vil ikke drepe den. I tillegg er utviklere smarte nok til å lykkes i mørket, bruke pseudonymer og fortsette å jobbe.

               Reklame               
                                              

Angripe brukere?

Regjeringer kan forsøke å gripe bitcoin fra sine innbyggere, akkurat som FDR sin Executive Order 6102. Dette ville være utrolig upopulært og usannsynlig, men FDR gjorde akkurat det med gull. Forskjellen med Bitcoin er subtil. I 1932, hvis folk og selskaper ikke leverte inn gullet, ville den komponenten av formuen deres bli ekskludert fra betalingsskinnene til det lokale og internasjonale banksystemet. Folk ville ikke kunne handle med gullet sitt med mindre det var ansikt til ansikt. Dette var en svakhet ved gull som til slutt førte til fiat-penger som ikke ble støttet av gull.

Bitcoin-brukere har ikke dette problemet. Hvis bitcoinen deres ble ekskludert fra banksystemet (dvs. at de ikke var i stand til å selge bitcoin elektronisk for fiat), ville det ikke vært så skadelig, fordi bitcoin kan sendes peer-to-peer, umiddelbart, OVER HELE VERDEN. Bitcoin trenger ikke bankene – den erstatter bankene. Så hvis en slik Executive Order kom, ville Bitcoinere mer effektivt kunne motstå den enn gullinnehavere i 1932.

Ikke glem også at hvis mange Bitcoinere gir opp bitcoinene sine til myndighetene, skader det disse menneskene, ikke Bitcoin; Bitcoin overlever fortsatt, og de som beholdt sin bitcoin beholder formuen.

Angripe kryptobørser?

Det er ganske realistisk at regjeringer kan beslaglegge bitcoin som holdes av børser eller store selskaper – «for nasjonal sikkerhet», for eksempel. Alle som beholder myntene sine på børsen, vil da ha «donert» sin bitcoin. Dette er spesielt en risiko ettersom prisen på Bitcoin fortsetter å stige, og fiat-valutaene hyperinflaterer. Dette dreper eller skader ikke Bitcoin, på samme måte som en bankraner som raner en bank, ikke skader kronen.

3. Regjeringer kan omfavne Bitcoin

Den smarteste tilnærmingen; uansett hvilken nasjon som leder an, vil de få størst nytte. Dette er sannsynligvis det mest sannsynlige scenariet hvis man vurderer insentiver.

Jo flere ulike nasjoner som tar i bruk Bitcoin, jo mindre er sjansen for at de alle vil samarbeide for å gjennomføre et koordinert angrep på Bitcoin (Bitcoin sin største trussel).

To nasjoner har allerede kastet hatten i ringen, El Salvador og Den sentralafrikanske republikk. I 2021 gjorde president Bukele Bitcoin til offisiell valuta i landet, sammen med dollaren. Selv om dette ikke er det samme som en nasjon som akkumulerer bitcoin, var hendelsen assosiert med en bitcoin-akkumuleringsstrategi.

Det ble gitt ytterligere tre kunngjøringer på Bitcoin Miami-konferansen:

 • Madeira (en autonom region i Portugal) vil ønske Bitcoinere velkommen med skattefritak på bitcoin-betalinger. Det virket i utgangspunktet som om at dette var en kunngjøring om offisiell valuta, selv om det ikke var tilfelle.
 • Prospera (en spesiell økonomisk sone i Honduras) tar i bruk Bitcoin som offisiell valuta.
 • Senator Indira Kempis vil innføre et lovforslag for å gi Bitcoin status som offisiell valuta i Mexico.

I tillegg til at hele nasjoner tar i bruk Bitcoin, er andre viktige utviklinger å merke seg; politikere som offentlig støtter Bitcoin, eller som er kjent for å eie bitcoin. Jo flere politikere som gjør dette, jo mer sannsynlig er det at nasjonen vil omfavne Bitcoin, eller i det minste, jo mindre sannsynlighet vil de angripe Bitcoin.

Noen eksempler er:

 • Senator Cynthia Lummis (Wyoming, USA)
 • Jane Hume (Australia sin minister for finansielle tjenester)
 • Indira Kempis (meksikansk senator)
 • Pavel Nikolayevich Zavalny (formann for statsdumaen, Russland, aksepterer bitcoin-betalinger for olje og gass)
 • Andew Yang (amerikansk presidentkandidat)
 • Francis Suarez (Miami-ordfører)
 • Pierre Poilievre (kanadisk parlamentsmedlem)

Det kan være nasjoner som stille akkumulerer bitcoin også. Gitt at det er konkurransedyktig, er det i en nasjons interesse å kjøpe bitcoin uten å varsle verden, så de kan fortsette å kjøpe/utvinne til en lav pris.

Bitcoin kan skaffes av nasjoner på noen forskjellige måter:

 • Tvang – konfiskere fra børser, selskaper og borgere.
 • Innkjøp – enten med reserver eller nylig trykket penger
 • Mining – utstyr kan konfiskeres eller kjøpes.

Tvang

Det første alternativet er den mest effektive måten å få mest mulig bitcoin på raskt, og jeg forventer at noen nasjoner vil gjøre dette. Merk – det dreper ikke Bitcoin. Bare fordi en enhet skadelig skaffer seg bitcoin, betyr det ikke at den ødelegger pengene.

Innkjøp

Jeg forventer også at kjøp i det åpne markedet vil skje til en viss grad. Regjeringer som gjør dette ved å trykke penger vil til slutt ødelegge sin egen valuta, men vil til gjengjeld ha mer bitcoin for neste pengeperiode. Menneskene som vil lide er:

 • De som tar i bruk Bitcoin sist
 • De som selger bitcoin til myndighetene (uansett pris)
 • De som fortsetter å investere i fiat-baserte eiendeler
 • De som holder fiat for sparing
 • De med pensjonsrettigheter

Mining

Mining av myndigheter er en ærlig måte å tjene bitcoin på, hjelper nettverket ved å gjøre det sikrere, og hvis det gjøres av mange forskjellige nasjoner, distribuerer det hash-rate’n, noe som gjør det vanskeligere for en aktør å få 51% av totalen.

Problemet med å skaffe bitcoin gjennom mining er at det er veldig konkurransedyktig, tar tid, og det er bare 2 millioner bitcoins igjen som skal utvinnes. En nasjon som har for eksempel 10% av verdens mining-kraft vil tjene 10% av blokkbelønningen i gjennomsnitt. For øyeblikket utvinnes 900 bitcoin per dag, og derfor vil denne nasjonen tjene 90 bitcoins per dag.

Tallet på 2 millioner bitcoins er et beregnet og forhåndsbestemt tall. Det er utstedelsen av nye bitcoins i løpet av de neste 100 årene, men de fleste av disse 2 millioner bitcoinene blir opprettet i løpet av de neste 12 årene. Det er MYE vanskeligere å skaffe 2 millioner bitcoins gjennom kjøp på det åpne markedet, fordi de fleste bitcoins ikke er til salgs, uansett fiat-pris. Mange Bitcoinere holder til dagen fiat dør, inkludert meg selv.

Sammendrag

Oppsummert tror jeg at regjeringer vil komme for Bitcoin, enten for å skade den, eller for å få mer. Uansett hva de gjør, kommer Bitcoin til å overleve. DU gjør kanskje ikke det. Få myntene dine ut fra børser og lær hvordan du gjør dette, for å beskytte deg selv. Be om hjelp eller lær på nettet. Besøk nettstedet mitt (armantheparman.com) som er dedikert til å lære folk hvordan de skal holde sine egne mynter. Ikke la dem ligge i en gigantisk krukke som myndighetene kan ta med én smekk. Få dem til å komme etter hver person, en etter en. Gjør det vanskelig.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Arman The Parman. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.