Hva skiller bitcoin fra andre kryptovalutaer

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 6 minutter

Forfatter: Craig Deutsch | Utgitt: 11/05/22 | Original: What Sets Bitcoin Apart From Other Cryptocurrencies


Som noen som lærte viktigheten av «Bitcoin-only» fra den personlige opplevelsen av å bli rekt, føler jeg en plikt til å avverge nykommere fra andre kryptovalutaer, som jeg tror er direkte svindel i verste fall (eller subtile måter for andre å ta din bitcoin i beste fall). I min erfaring med å lede møter og læretimer om Bitcoin, har jeg funnet ut at mange mennesker, om ikke de fleste, føler at bitcoin er kjedelig eller at en annen kryptovaluta er bedre enn bitcoin av ulike grunner.

Årsakene er kjent for meg. Jeg syntes også Bitcoin var treg og ineffektiv. Jeg kjøpte ETH før jeg i det hele tatt kjøpte bitcoin. Det var ikke før jeg hadde brukt timer og timer på å lese bøker, lytte til podcaster, loke rundt på Twitter og lese Bitcoin-guider at jeg lærte verdien av Bitcoin, spesifikt, og hvorfor andre kryptovalutaer er unødvendige og mest sannsynlig er svindel. Men hundrevis på tusenvis av timer med studier til punktet av besettelse er ikke vanlig for folk som er nye innen kryptovaluta og er sikre på at [sett inn krypto her] er annerledes.

Ofte hører jeg nykommere uttrykke begeistring over en søt mulighet til å samle 8-bits kunst som de tror er unik eller sjelden. Kontrasten mellom bitcoin og andre kryptovalutaer avhenger ikke av forskjellene i deres nytte, men i etosen til brukerne deres. Bitcoinere er her for en fredelig, monetær revolusjon for å skape et helt nytt samfunn på en måte som aldri har blitt gjort før og uten noen herskere. De fleste som er interessert i kryptovaluta er her for å minte noen apekatter på en blokkjede og tjene penger raskt. Jo mer tid man bruker i det digitale eiendelsrommet, jo lettere er det å legge merke til de store forskjellene mellom de to gruppene.

               Reklame                                                             

Dessverre, med jevne mellomrom, finner jeg meg selv blå i ansiktet og prøver å overbevise mange mennesker jeg kjenner personlig og som jeg ellers respekterer, om at de er i alvorlig fare for å tape alle pengene sine ved å gå inn i glorifiserte gamblingsystemer når de prøver å gjør kloke investeringer basert på YouTube-influensere eller tilfeldige finansbloggere.

Denne artikkelen stammer fra en slik gruppe mennesker, hvor en nylig personlig informasjonsøkt ble holdt og en artikkel ble delt som anbefalte «fem gode kryptoer» som tilsynelatende vil gjøre det bra i 2022. Jeg følte en forpliktelse til å skrive et stykke som demonstrerer hvorfor bitcoin, og bare bitcoin, er kryptovalutaen til suverenitetssøkere og de som ønsker å hindre en agenda for globalisering og sentralisering. Denne artikkelen er skrevet fra perspektivet til de som ønsker å forbli uavhengige i kropp, sinn, ånd og lommebok.

Bitcoin er et lederløst system av regler, ikke herskere

Ledere er ikke den mest pålitelige gruppen av mennesker for mange av dem som stilte spørsmål ved beslutningene tatt av de med makt som svar på COVID-19, for eksempel å få samfunnet til å låse seg inne og tvinge fram tvilsomme helsemandater. På grunn av dette kan det være klokt å søke etter et system for pengene våre som ikke er påvirket av innfall fra mennesker som har politisk makt.

Det er mulig for et pengesystem å kjøre uten ledere. For tiden drives pengesystemet vårt av en gruppe mennesker som tar beslutninger basert på deres vurdering av hva som skjer og på spådommer om hva som kan skje i fremtiden.

               Reklame               
                                              

Når det kommer til andre kryptovalutaer, avgjøres utstedelsen av en gruppe mennesker som er offentlige og mottakelige for grådighet og tvang. I tillegg er utstedelsen av andre kryptovalutaer ikke nødvendigvis basert på en fast tidsplan. Bitcoin sin utstedelse er forhåndsbestemt, basert på kode og offentlig for alle å se. Alle som driver en node har full frihet til å velge reglene de ønsker å følge. Skulle en millionær ønske å endre Bitcoin-koden til å bli proof-of-stake, står han fritt til å gjøre det, men noden min vil fortsette å kjøre gjeldende kode. Alle som driver en node er likeverdige deltakere, og det spiller ingen rolle om de har 2 millioner bitcoins eller 2 satoshier – å kjøre en node jevner spillefeltet.

En av de største tingene som den pseudonyme skaperen av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, noen gang gjorde, var å forsvinne etter lanseringen av protokollen. Det betyr at det ikke er en enkelt person å ta til retten, det er ikke en enkelt person som kan bli grådig eller en enkelt person som kan forsøke å overtale en endring i protokollen. Bitcoin er et system av regler, ikke herskere.

(Kilde) Hvilken av disse to utstedelsesplanene virker mest pålitelige?

Bitcoin er faktisk desentralisert

Desentralisering er et mye overdrevet buzzword som er en usann egenskap til flertallet av kryptovalutaprosjekter som markedsfører det. Desentralisering er viktig for mennesker som tror verdensmakter jobber sammen for å begrense frihet og pålegge tiltak som nekter kroppslig autonomi. Det betyr noe fordi det gjør et system sterkt i et fiendtlig miljø.

Hvis en protokoll er desentralisert, kan den motstå angrep fra antagonistiske regjeringer eller militære styrker. Dette er det som skjedde da Kina forbød Bitcoin-mining og nettverket fortsatte å fungere som vanlig. En stridbar regjering prøvde å stenge Bitcoin, og den forble online – produserte blokker og behandlet transaksjoner.

               Reklame               

                                              

Jeg har hørt noen si at desentralisering er et spekter. Jeg er uenig; noe er enten desentralisert eller så er det ikke det. Hvis blokkjeden du velger, kan gå offline i 72 timer, eller bare bli slått av for å gi utviklere tid til å fikse det, så er det ikke desentralisert. Hvis det ikke er desentralisert, er pengene dine mottakelige for tilbøyelighetene til internettleverandører. Bitcoin er faktisk desentralisert fordi hashpower er distribuert over hele kloden og kopier av hovedboken er på samme måte spredt over hele verden gjennom brukere som kjører noder.

Bitcoin er sensurbestandig

En annen av Bitcoin sine viktige egenskaper, spesielt for folk som uttalte seg mot mandater, er ytringsfrihet. I Citizens United hevdet Høyesterett at penger faktisk er tale. De siste årene har det vært mange angrep på ytringsfriheten, inkludert en sittende president som ble permanent utestengt fra Twitter, leger som mistet lisensene sine for å dele informasjon om COVID-19 som ikke passet fortellingen, og kanadiere som fikk bankkontoene sine frosset for å ha donert til en sak som ble ansett som uakseptabel av deres regjering.

               Reklame                                                             

Med tanke på at penger er tale under loven, er det viktig at de ikke kan fryses eller stoppes av en eller annen grunn. Bitcoin passer den beskrivelsen. Skulle en enhet forsøke å svarteliste en adresse, kan eieren velge å betale et høyere gebyr for å få transaksjonen inkludert i neste blokk. Bare én miningpool har forsøkt å sensurere transaksjoner, og de ombestemte seg kort tid etter for å validere transaksjoner som alle andre minere.

Ikke all kryptovaluta er sensurbestandig. Ethereum-blokkjeden hadde en utnyttelse i en desentralisert autonom organisasjon (DAO) i 2016, noe som resulterte i at 150 millioner dollar ble stjålet og koden ble hardforked for å late som om hacket aldri skjedde. Hvis koden kan endres for å late som om et hack aldri har skjedd, kan den endres for å forhindre at visse transaksjoner går gjennom. For eksempel blokkerte den mest brukte Ethereum-lommeboken og den største NFT-plattformen, henholdsvis Metamask og OpenSea, brukere fra Iran og Venezuela fra å bruke plattformene deres fordi landene er på den amerikanske sanksjonslisten. Tilsvarende blokkerte Metamask og Infura (begge uløselig knyttet til Ethereum-infrastrukturen) uspesifiserte områder av verden på grunn av bekymring for lovlig overholdelse. Hvis folk er begrenset fra å få tilgang til pengene sine, er de begrenset i ytringsfriheten. Bitcoin er sensurbestandig.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Craig Deutsch. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.