Slutt å tulle rundt i krypto

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 4 minutter

Forfatter: Tomer Strolight | Utgitt: 20/05/22 | Original: Stop Fooling Around in Crypto


Bitcoin, århundrets oppfinnelse og mulighet

Bitcoin – Wow! For en oppfinnelse det var. Den kom rett ut av det blå. Ingen ventet det. Og for de svært få menneskene som utvunnet det i de første dagene, og ikke mistet det, og aldri solgte det, ble ganske rike.

Men nesten alle gikk glipp av det. Selv personene som er navngitt i white paper gikk glipp av det. De fleste av de tidlige minerne forlot enten myntene sine helt, solgte dem billig, eller byttet dem for en altcoin som ikke lenger eksisterer. Og vær ærlig – hvis du hadde utvunnet eller kjøpt bitcoin i de tidlige dagene, tror du virkelig at du ville ha holdt alt når den først nådde $1, eller $10 eller $100?

Du har sikkert også tenkt «Synd jeg gikk glipp av Bitcoin-båten.» Og kanskje det var det som førte til at du prøvde å komme tidlig inn på en annen «båt» ved å leke på «Krypto»-markedene.

               Reklame                                                             

Slutt å lure deg selv og andre med «Krypto»

Nå prøver mange mennesker å late som om de er i begynnelsen av noe ved å komme inn i den siste galskapen – i blokkjede, DeFi, NFT’er eller DAO’er – som alle faller inn under overskriften «Krypto.»

Men å komme inn i noe når det allerede er 20 000 andre ting som det, er faktisk ikke å komme inn tidlig. Slutt å lure deg selv. Du kan rett og slett ikke skru klokken tilbake, og du kan ikke gjenskape oppfinnelsen av Bitcoin ved å kjøpe en knock-off versjon.

Å kalle noe «desentralisert» gjør det faktisk ikke desentralisert. Hvis den har ledere, et selskap eller stiftelse, venturekapitalfinansiering, eller er kontrollert av «stakere», så er den ikke desentralisert. Alt med en eller flere av disse egenskapene som hevder å være desentralisert er ikke det – det er en svindel: en svindel som utnytter det faktum at folk angrer på at de ikke kom tidlig inn på noe virkelig flott; en svindel som lokker folk mot noe som verken er tidlig eller bra. Så slutt å lure deg selv – og slutt å lure andre.

Ikke bruk ord som «web3» og lat som om det er noe nytt der. Ikke lat som om sentraliserte, VC-støttede selskaper, med ledere og grunnleggere, som har gitt seg selv massevis av tokens, og som planlegger å dumpe disse tokenene på suckers, er fordelaktige. Ikke lat som om de er demokratiske, peer-to-peer eller desentraliserte innovasjoner i en «ny finansverden». De er ingenting av den typen. De er svindel som er bestemt til å mislykkes. Og du vet det sikkert – eller i det minste mistenker du det. Så slutt å lure deg selv.

               Reklame               
                                              

Se på de tomme og brutte løftene i kryptomarkedet. Se på løgnene til karakterene som har klart å bli rike. De har ikke gjort det ved å berike verden og andre, men ved å selge noe verdiløst på et falskt løfte.

Hvis du har blitt lurt, beklager jeg. Du må holde deg selv ansvarlig overfor deg selv for dine feil. Hvis du var naiv, lær å ikke være det neste gang. Hvis du var grådig, ikke prøv å gjem det for deg selv.

Og hvis du fortsatt tenker «Jeg finner den neste og denne gangen kommer jeg inn tidlig nok» innrøm at du prøver å bli rik ved å dumpe noe på noen andre som blir fattige av å høre på deg, og spør så deg selv «vil jeg være en slik person?» Kanskje du ønsker det. Hvis det er tilfelle, er det ikke noe mer for deg her. Fortsett å late som og se om du kan lure andre før du blir lurt selv.

Den virkelige muligheten er fortsatt Bitcoin!

Men hvis du faktisk ønsker å delta i noe som hjelper deg og dine medmennesker, har jeg gode nyheter, men du må slutte å lure deg selv om en ting til. Og den løgnen du må slutte å fortelle deg selv er at du gikk glipp av Bitcoin-båten. For den båten har ikke engang begynt å trekke fra havnen enda, enn si gått ut på havet, eller kommet fram.

«Se på hvor dyr en hel bitcoin er,» kan du si bekymret. Vel, for det første tar det 482 satoshier for å legge opp til bare én krone akkurat nå. Det er basisenheten til Bitcoin. Du kan fortsatt kjøpe 482 av disse for en krone. Dette er imidlertid bare et mindre poeng.

               Reklame               

                                              

For vet du hvor Bitcoin-båten er på vei til? Det er ikke til $100 000 eller $1 million per mynt – ikke engang $10 millioner eller $100 millioner. Dit vi skal, har de ikke dollar. Vi går til fremtiden. Og du trenger ikke se for langt inn i fortiden for å se at dollarens fremtid er i store problemer, fordi de inkompetente, korrupte og uærlige menneskene som administrerer det sentraliserte shitcoin-prosjektet prøver å lure deg og lure seg selv med påstander om at alt er bra, når huset faktisk står i brann.

I fremtiden er det virkelig ingen personer som har ansvaret for pengene. Det er ikke en kamp om hvem som kan ta makten over et territorium og deretter bruke den makten til å trykke penger for sine hærer av soldater, byråkrater og skatteoppkrevere for å gripe rikdommen produsert av de som gjør faktisk arbeid.

               Reklame                                                             

Men se deg rundt. Det er ikke nåtiden. Så du har ikke gått glipp av båten. Men hvis du i stedet for å sette deg i den båten – ganske tidlig ennå – later som om et jpeg-bilde av en stein eller en ape er fremtiden, eller at noe staking, algoritmisk, yield-farm, smart-kontraktsblokkjeder gjør alt annet enn å lure folk til å investere i dem, vel da, slutt å lure deg selv!

Bitcoin er her. Den venter. Den venter på deg. Kom ombord og opplev hvordan det er å slutte å lure deg selv, og å slutte å lure andre, og å slutte å tulle rundt.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Tomer Strolight. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.