Kan ikke Bitcoin skalere?

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 1 minutter

Forfatter: Arman The Parman | Original: Bitcoin doesn’t scale?


For å forstå hvorfor dette er misforstått, må du først forstå at ikke alle transaksjoner krever å være sluttoppgjør og registrert på blokkjeden – omtrent på samme måte som ikke hver transaksjon i kroner gjøres opp med utveksling av fysiske kontanter mellom partene. Når man ser på det slik, kan ikke engang den norske kronen skaleres for dagens økonomi!

Bitcoin-transaksjoner kan skaleres praktisk talt ubegrenset med Lightning Network. Jo flere som bruker den, jo mer skalerer den. På den måten at e-poster kan sendes rundt i verden uten hensyn til skaleringsproblemer, vil Lightning-betalinger være det samme. Lightning skalerer faktisk mange størrelsesordener mer enn VISA, noe som vil åpne nye muligheter, som streaming av mikrobetalinger og forretningsmuligheter.

Uttrykket som blir brukt om Bitcoin-skalering er «syv transaksjoner per sekund», selv om den har forbedret seg litt siden Segwit ble aktivert i 2017. Store transaksjoner som inkluderer individuelle store betalinger, eller aggregater av mange små betalinger, eller åpning og lukking av Lightning-kanaler, er faktisk mer enn tilstrekkelig ved syv transaksjoner per sekund.

               Reklame                                                             

Jeg vet ikke hvor mange pansrede lastebiler per sekund som setter inn kontanter/gull til bankhvelv, men jeg mistenker at det er litt lavere enn syv per sekund!

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Arman The Parman. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.