Vi må snakke om klimaproblemet med Bitcoin-mining

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 3 minutter

Forfatter: Ben Gagnon | Utgitt: 07/07/21 | Original: We Need To Talk About The Climate Problem In Bitcoin Mining


Den siste tiden har det vært en flom av overskrifter om miljøpåvirkningen av bitcoin-mining. Nesten hver eneste artikkel, tweet, video osv. siterer Digiconomist og/eller Cambridge som sitt primære bevis og sier noen versjon(er) av følgende utsagn;

Bitcoin bruker mer strøm enn Argentina/Kasakhstan.

Highsnobiety

Bitcoin sitt strømforbruk som et land er blant de 30 største globalt.

BBC

Å sammenligne Bitcoin med land og rangere dem gjør en god jobb med å få folk til å føle at Bitcoin ikke bare er en av de ledende kildene til utslipp allerede, men er virkelig et stort problem sammenlignet med de nesten 200 landene på planeten.

Denne sammenligningen er nesten alltid kombinert med den universelle kunnskapen om Bitcoin sin historiske og eksponentielle prisytelse, noe som gir leseren et kraftig og umiskjennelig inntrykk, det vil si at dersom Bitcoin skulle stå uregulert, ville det ødelegge planeten med dens eksponentielle vekst. Et sentiment mange forfattere er glade for å uttale seg om.

               Reklame                                                             

Det er mye å si om metodikken og begrensningene til disse modellene (og vil bli temaet for et senere stykke). Men ved å ta deres egne data til full verdi, er miljøpåvirkningen av Bitcoin-mining helt uvesentlig.

Ved å sammenligne de årlige utslippene fra Digiconomist med CO2-utslippsdata fra Our World In Data, finner vi at Bitcoin sin globale andel av utslippene på omtrent 47 millioner tonn CO2 bare er omtrent 0,13% av den globale årlige totalen av omtrent 37 milliarder tonn i dag. Dette er det samme datapunktet som brukt ovenfor, men kontekstualisert som ethvert globalt problem bør være, innenfor konteksten av hele verden. Som sådan maler det et radikalt annet bilde.

bitcoin carbon emissions globally

Bitcoin har knapt eksistert i 13 år. Dataene om utslipp knyttet til klimaendringer er målt kumulativt og går 270 år tilbake til 1750. Det er 21 ganger lengre enn Bitcoin har eksistert. Siden ingen kan være 100% sikre på Bitcoin sin sanne innvirkning siden 2009, tar vi den altfor konservative tilnærmingen og projiserer Bitcoin sin nåværende andel av globale utslipp tilbake til nettverkets begynnelse og kartlegger den historisk med den kumulative mengden utslipp. Ved å ta dette i betraktning blir Bitcoin sin andel av målte globale utslipp til dags dato enda mindre, omtrent 0,028% ved å bruke denne svært konservative tilnærmingen.

Det er viktig å merke seg skalaene til disse diagrammene. Siden Bitcoin sin andel av de målte globale utslippene er så uendelig liten, er det ikke mulig å gjengi et diagram i normal størrelse som nøyaktig representerer Bitcoin sin andel av målte globale utslipp til dags dato. Et slikt diagram ville være for lite til å være synlig for det menneskelige øyet.

               Reklame               
                                              

image2

Til slutt er det også en liten feil med Our World In Data sine årlige CO2-utslipp. Den måler kun CO2-utslipp fra forbrenning av fossilt brensel til energi- og sementproduksjon. Endring av arealbruk er ikke inkludert. Ettersom energi og sement kun utgjør rundt 76,2% av det globale energiforbruket, må vi redusere 24%, noe som betyr at Bitcoin sin nåværende globale andel av målte utslipp bare er rundt 0,098%, mindre enn en tidel av 1%.

Hvorfor betyr dette noe?

Det er helt klart at klimaendringene fantes før Bitcoin.

Bitcoin forårsaket ikke klimaendringer. Har Bitcoin utslipp? Ja, alle ting har det. Men utslippene som andel av den globale totalen er helt uvesentlige.

Hvis du er oppriktig når det gjelder å redusere utslipp, må du også ønske å redusere dem på en slik måte at du får den beste blandingen av mest mulig utslipp redusert, til lavest mulig kostnad og raskest mulig. Det grunnleggende økonomiske prinsippet om marginal nytte gjør det klart at for å redusere Bitcoin sine små utslippsmengder ned til null, vil det kreve en overdreven mengde penger og innsats per reduksjonsenhet. Det er imidlertid mange bransjer hvor samme mengde kapital og innsats som brukes, vil ha en betydelig større og målbar reduksjon i utslipp på grunn av deres eksisterende omfang. Hvis målet ditt er å redusere utslipp, er Bitcoin-mining et av de minst effektive og meningsfulle målene du kan ha.

Det bør være klart på dette tidspunktet at «Bitcoin sine klimaendringer» ikke har noe å gjøre med utslipp å gjøre, men har alt å gjøre med å prøve å bygge støtte og begrunnelse for å regulere det frieste markedet i verden, Bitcoin-mining.

               Reklame               

                                              

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Ben Gagnon. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.