Hvorfor insentivsystemer er bedre enn tvang

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 3 minutter

Forfatter: Mickey Koss | Utgitt: 09/07/22 | Original: Why Incentive Systems Are Better Than Coercion


Nederlandske bønder er ute i styrke ettersom en ny forurensningspolitikk forventes å føre til at én av tre husdyrbønder i landet mister jobben sin. Selv om jeg tror vi alle kan være enige om at mindre forurensning er bedre, løser den foreslåtte løsningen ikke engang problemet, den flytter bare forurensningen til et annet sted. Det eneste Nederland ser ut til å redusere er innenlandsk matsikkerhet på bekostning av bøndene deres.

Fiat-samfunnet avler fiat-tankegang; fiat-tankegang avler fiat-løsninger. Hvis vi ikke kan se problemet lenger, må det ha blitt fikset, ikke sant?

Du kan ikke løse lav tidspreferanseproblemer med høy tidspreferansetenkning

Regjeringen vil at bøndene skal redusere forurensning som stammer fra dyr sin avføring. Et bra mål – et mål med lav tidspreferanse. Jeg tror ikke noen vil være uenig i denne politikken i prinsippet. Den urimelige tidslinjen ser imidlertid ut til å være et tvangsmiddel for å tvinge disse bøndene ut av jobben sin.

               Reklame                                                             

Vil nederlandsk forbruk av dyreprodukter gå ned basert på denne lovgivningen?

Hva vil skje med utslippene nå som dyreprodukter antagelig må reise lenger for å nå markeder?

Hva mener regjeringen om avføring fra dyr på stedene som Nederland nå må importere varene sine fra nå?

Det er vanskelig å ikke tro at avgjørelser som dette egentlig ikke ble gjennomtenkt i en lang tidshorisont. Fiat-valutaer mangler knapphet, og fraværet av dette skjuler ideen om avveininger. I et system uten knapphet blir folk lurt til å tro at de kan få biff og spise det også; hvis jeg ikke kan se avføringen, så er det ikke lenger et problem.

               Reklame               
                                              

Insentiver er sterkere enn tvang

Synet på dyreavfall er mangelfullt. Som nevnt løser ikke dette engang problemet, det eksporterer det bare.

Utover innenlandsk matsikkerhet og den nest høyeste landbrukseksporten i verden, hva om Nederland også eksporterte en potensielt verdifull og fornybar energikilde?

I 2021 publiserte BBC en historie om en bonde som brukte en anaerobic digester for å produsere metan, og i sin tur brukte den metanen til å generere elektrisitet og utvinne kryptovalutaer.

Dette er et oppfinnsomt system som virkelig kan tillate at miljømål kan nås. Under dagens regime er avfallsprodukter ikke noe mer enn en ubeleilig og kostbar forretningskostnad.

Ved å forvandle avfallet ditt til en eiendel og potensielt diversifisere inntektsstrømmene, oppmuntres bønder til å være bedre forvaltere av dyreavfall. Hver kilo av avføring som ikke er ordentlig samlet betyr en lekkasje i energisystemet ditt; et system som er mindre effektivt enn det kunne vært. Med krigen i Ukraina som tvinger Tyskland til å skru på kullkraftverkene sine igjen, hvorfor skulle noen ønske å kaste bort en dyrebar og fornybar energiressurs?

               Reklame               

                                              

Slutt å velge fiat-løsninger

Jeg skal ikke prøve å beregne elastisiteten til nederlandsk etterspørsel etter kjøtt, forutsatt at prisene vil stige i det minste litt på grunn av nødvendigheten av import. Det trengs imidlertid ikke en rakettforsker for å se at denne beslutningen gjør forurensning verre, ikke bedre. Hvis etterspørselen til og med er nær der den er før beslutningen, legges utslipp til systemet via importleverandørkjeder.

Akkurat som å bruke pengeskriveren til å skrive over feil, flytter denne avgjørelsen ganske enkelt problemet ut av syne og ut av sinnet.

               Reklame                                                             

Bare gjennom å ta i bruk insentivsystemer i stedet for tvangssystemer kan langsiktige problemer virkelig løses.

Bare gjennom å ta i bruk en bitcoin-standard kan myndigheter og enkeltpersoner endre tankesettet sitt til et virkelig langsiktig perspektiv. Avveininger kan bare forstås i et system med knapphet og frie markedssignaler. Fiks pengene, fiks verden. La oss nå tjene penger på litt avføring.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Mickey Koss. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.