Hvordan dør friheten? Ikke alt på en gang, men bit for bit

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 5 minutter

Forfatter: Nik | Utgitt: 06/05/22 | Original: How does freedom die? Not all at once, but bit-by-bit


Hvis lover er som pølser, så er frihet som salami: det blir tatt bort skive for skive. Og hvis regjeringer ikke kan hindre oss i å legge merke til vårt tap av frihet, prøver de å overbevise oss om å ønske det og få oss til å samarbeide om vår egen underkastelse.

Bare se på hvordan den glatte bakken til autoritarisme ofte smøres med gode intensjoner: å redde planeten ved å pålegge karbonavgifter på flybilletter, holde seg hjemme for å «stoppe spredningen», eller begrense kundene til to flasker matolje på grunn av krig i Ukraina.

Suksessen til klima- og covid-indusert autoritarisme, der innbyggerne kjemper for å overgå hverandre når det gjelder lydighet (og offentlig skamme de som ikke følger autoriteter) har hatt en utrolig oppmuntrende effekt på eliten. Planer om å implementere 1984-type overvåking og kontroll av innbyggernes økonomi er uunngåelig det neste trinnet.

               Reklame                                                             

Og hvis det høres ut som en konspirasjonsteori – vel, det er akkurat det de vil at du skal tenke. Regjeringenes handlinger (og offentlige uttalelser!) viser at denne trusselen er skremmende reell.

Massedannelse, masseindoktrinering

Hvis du tror den lydigheten der vi godtok lockdowns, maskemandater og svingende grønne subsidier er en form for hypnose, tar du ikke feil. Det kalles mass formation psychosis: utnyttelsen av vår psykologiske respons på frykt. Vi lever i en tid med angst, hvor bekymringer for spesifikke og naturlige ting – resesjon, sykdom og krig – suppleres av frittflytende angst som er mye vanskeligere å sette fingeren på. Disse inkluderer plutselige samfunnsendringer, tap av frihet, økende ulikhet – og et nyhetsmedie som griper tak i slike faktorer for å skape en gjennomgripende følelse av generell redsel.

Ofte viser forferdelige spådommer seg å være overdrevet om ikke rene løgner. Eksperter som Robert Malone, MD og Stanford sin John Ioannidis har påpekt at statistikk rundt Covid dramatisk overvurderte farligheten til viruset mens de ga unødig tillit til modeller som senere ble funnet å ha vært langt fra riktig. De var ikke bare unøyaktige, men skadelige. Som Matthias Desmet, professor i klinisk psykologi ved Ghent University påpeker, tyder FN sine egne tall på at lammelsen av internasjonale forsyningskjeder forårsaket flere dødsfall på grunn av sult enn fra selve viruset.

Politikere er svært dyktige til å utnytte sinne, frykt og harme, og målrette det mot sine egne, ofte onde formål. Ved å foreslå en årsak til borgernes bekymringer, kan de få offentligheten til å akseptere absurditeter – og gå med på grusomheter.

               Reklame               
                                              

Frihet er slaveri

Du vil aldri se et politisk manifest som lover å overvåke, kontrollere og sensurere borgernes økonomiske transaksjoner. Selv den mest fjerne politikeren erkjenner at slike ideer er politisk selvmord. I stedet skaper de et behov – noe som ingen anstendig person kan si – og presenterer deretter giftpolitikken som løsningen.

Som vi har skrevet om tidligere, er målet med digitale sentralbankpenger (CBDC / DSP) at regjeringer skal ha et intimt, detaljert sanntidsbilde av enhver borgers økonomiske transaksjoner, og bruke dette til å innlede en ny æra av mikrostyring for alle deler av økonomien.

Som George Orwell spådde, vil dette nye slaveriet bli solgt som frihet. Så, planer om å introdusere CBDC-er kan fremmes som et nødvendig trinn til borgerlønn (UBI). Hvis du er imot CBDC-er, så følger det at du må være en motstander av å beskytte dine mest vanskeligstilte medborgere. Det er en klassisk «bait-and-switch», som har den ekstra fordelen av å gjøre folk til cheerleadere for tapet av sin egen frihet.

Dette skjer allerede over hele kloden, fra verdens mest undertrykkende til de mest «opplyste» regimene: fra Kina sitt sosiale kredittscoresystem, til sprøytemandater for internasjonale reiser, til Trudeau sin dypt illiberale økonomiske sensur av Trucker-demonstrantene. I hvert tilfelle er det overordnede målet kontroll. Og selv om trusselen om statlige sanksjoner er en kraftig motivator, er det også opinionen: folk er mer sannsynlig å takke ja hvis de møter sosiale straffer for manglende overholdelse, som utstøting av venner, familie og kolleger.

For å se hvor raskt dette kan skje, se hvordan Covid-pass – som inntil nylig ble sett på som en uberettiget, dystopisk inntrenging i folks liv – nettopp har blitt vedtatt i Sverige, hvor det nye Covid-passet vil bli koblet til din digitale ID.

               Reklame               

                                              

Forakt for borgeren

Gir dette for mye troverdighet til ideen om en allmektig, allvitende stat? Er ikke den mest sannsynlige forklaringen – at regjeringer blindt tabber mot overvåking og kontroll i stedet for å ta sikte på å stjele vår frihet – også den mest troverdige?

Ikke i det hele tatt. For noen måneder siden ga vi eksemplet med Agustin Carstens, leder av Bank of International Settlements, og sa at CBDC-er gir regjeringer «all kontroll» over folk sine utgifter. Siden den gang har vi sett enda flere bevis på eliten sin forakt for innbyggerne. For noen måneder siden mottok nederlandske parlamentsmedlemmer og journalister, gjennom en forespørsel om informasjon, invitasjonen til deltakerne i World Economic Forum. De oppfordret eksplisitt medlemmene til å bruke pandemien til å presse frem planer for «Great Reset av 2030-målene»:

               Reklame                                                             

«Diskusjonene vil fokusere på å utforme politikk for post-Covid-19-æraen under temaet Great Reset,» stod det. «[Ditt] bidrag til arbeidet med Great Reset vil være spesielt kritisk [og] din deltakelse vil være avgjørende for å forme fremtiden til det globale finansielle systemet […] Forumet vil samarbeide med dine ansatte for å sikre at din deltakelse vil bli en viktig kraft til å forme Great Reset.»

Men hvordan ser denne «Great Reset» ut for vanlige borgere? Michael Roerade stavet det ut i en tweet i fjor. Hvis Covid-19 var oppvarmingen, en lydighetstest for å se hva folk ville akseptere, vil QR-kodeavhengig «frihet» være neste, og tvinge alle til å bruke regjeringsappen. Å koble vaksinepass til borgernes digitale ID markerer slutten på fase 1 av total kontroll.

Etter å ha sikret offentlig samtykke, er det logiske neste trinnet programmerbare penger i form av CBDC-er, som gjør det mulig for regjeringer å overvåke og kontrollere hvor mye folk bruker, når og med hvem. Det er da et kort hopp til personlige CO2-budsjetter og, til slutt, et komplett system for sosiale kredittpoeng. Bortsett fra at det utvilsomt vil bli kalt noe langt mer kosete – «Personal Rewards Programme» – alt for å skjule hva det egentlig innebærer: fullstendig overgivelse av ditt privatliv og frihet til en altseende, allvitende, mektig stat.

Ikke rart at eliten ber inderlig om at bitcoin vil mislykkes: det er den eneste måten innbyggerne kan unnslippe den snikende autoritarismen og overvåkingen på, som har blitt kjennetegnet for våre en gang liberale samfunn.

               Reklame               
                                              

Som Bismarck bemerket, er det best å ikke se lover eller pølser lages. De globale elitene regner absolutt med at folk lukker øynene… men økningen i innbyggere som griper økonomisk frihet gjennom bitcoin viser at i det minste noen mennesker følger nøye med på hva som gjøres i deres navn.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Nik. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.