Hvorfor bare Bitcoin

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 5 minutter

Forfatter: Arman The Parman | Original: Why Bitcoin Only


Dette er et svar på en kommentar på YouTube jeg skrev klokken 03.00 uten noe søvn. Den var overraskende sammenhengende og uttrykte mine tanker om hvorfor altcoins ikke bør akkumuleres, og hvorfor du kun bør kjøpe bitcoin. Jeg la det ut på Twitter, og reproduserte det her med rettskrivninger:

Jeg setter pris på detaljene dine i svaret. Jeg vil starte med å understreke at det hele handler om knapphet. Uten knapphet kan kryptovaluta like godt være fiat. Gode ​​penger er knappe. Den største svakheten med kryptovalutaer er at de enkelt kan lages fra ingenting. Alle altcoins er slik. Men Bitcoin er annerledes. Den har på mirakuløst vis blitt født og har fått en enorm ledelse innen nettverkseffekter. Dette kan ikke kopieres. Dermed har den fått knapphet. Den er ekstremt desentralisert, og har den desidert største hashrate’n på planeten, og best distribusjon av full-noder, noe som gjør det umulig å kunne tukle med pengepolitikken. Bitcoin har knapphet på grunn av ledelsen i nettverkseffekter og fordi den er motstandsdyktig mot tukling.

Lindy-effekten vil bare gjøre den sterkere dag etter dag ettersom den ikke dør. Den kan ikke utryddes, akkurat som en kreft som har spredt seg for langt.

               Reklame                                                             

Kopiene kan ikke konkurrere med dette. De trenger at flertallet ikke bare forlater Bitcoin, men stort sett forlater Bitcoin for det samme valget. Det er tusenvis av valg, så de få menneskene som forlater Bitcoin vil ikke alle gå til det samme valget. Med andre ord vil folk spre seg, ikke konsentrere seg. Den eneste måten dette teoretisk kan skje, er hvis det er en fatal feil med Bitcoin, OG den ikke kan fikses, OG en altcoin kan fikse det, OG bare én altcoin kan.

La oss f.eks. si at Bitcoin sin personvernsvakhet (det er egentlig en avveining, ikke en svakhet og enhver annen mynt med personvern bare velger en annen avveining) plutselig er kritisk og alle forlater. Hvor skal de gå? Monero, Zcash, DASH, noen til ETH og XRP (ikke private btw), Cardano… Kan de alle være penger? Pengerprinter gå brrrr?

Så hvordan ellers kan en Altcoin ta over? Husk at folk vil spare i de beste pengene. En Altcoin må bli fundamentalt bedre. Hvordan er det mulig i åpen kildekode-verden? Det er som å tro at det er mulig for et bedre operativsystem å eksistere enn den dominerende åpne kildekoden i dag (GNU Linux). Åpen kildekode-lederen blir bare bedre og bedre. Alle nye ideer blir absorbert.

La oss forestille oss at en annen valuta finner en god brukssak. La oss si smart kontrakter. For det første er det som å si at papir er penger og verdifullt fordi det kan skrives kontrakter på det. Nei, du må lage gode penger først, ikke finne andre bruksområder for det. Aluminium har flere bruksområder enn gull, men det er mindre verdifullt fordi det ikke er penger. Det kan ikke være penger fordi det ikke er knapt. Men selv om smart kontrakter gjør en kryptovaluta til gode penger, er det for mange: ETH, Cardano, TRON, Iota og sannsynligvis andre.

               Reklame               
                                              

Så snart noe blir verdifullt, vil det invitere til konkurranse og det vil bli kopiert. Det er ingen knapphet. For guds skyld, ETH fungerer ikke engang ennå. Dens Turing-komplett-egenskap blir ikke engang brukt. Bitcoin har smart kontraktsevne, og jeg forstår at nesten alt ETH gjør programmessig kan gjøres med Bitcoin. La oss innse det, den konkurrerer med Bitcoin som penger og er langt langt bak og har ingen troverdighet. Hva vil Vitalik Buterin gjøre med pengepolitikken videre?

ETH er bare en annen fiat med en sentralbankmann. Det er ikke en ekte kryptovaluta. Husk hvorfor Bitcoin ble født – vi kjemper mot sentralbanker og prøver å skille penger og stat, ikke skyte oss selv i foten ved å miste fokus, prøve å bli rike ved å forbedre løsningen vi allerede på mirakuløst vis har oppdaget. Bitcoin er det: et mirakel – og vi bør omfavne det.

Du nevner også ROI. Bitcoin eksisterer ikke for at du skal kjøpe det og selge det for mer fiat senere. Det er en ERSTATNING for fiat. Du kjøper og selger ALDRI. Du bruker det når den har oppnådd sin sanne verdi. Du trenger ikke en exit-strategi. Du sparer bare i Bitcoin. Med altcoins må du time exit og selge til en større idiot, fordi altcoins er svindel blir du rekt hvis du holder for alltid. Bare DCA Bitcoin.

Det er som å plukke opp gull fra bakken før noen andre innser at det vil bli penger. Ikke plukk opp småstein eller skjell (altcoins), lommene dine har begrenset plass. Til slutt, det viktigste problemet å løse er å skille penger og stat. Alle andre problemer er små i sammenligning. Vi trenger ikke å erstatte rettssystemet med smart kontrakter. Vi trenger ikke et token for alt. Vi trenger ikke å legge bananer på en blokkjede.

Bitcoin er en oppfinnelse som løser et humanitært problem. Altcoins tar en løsning (blokkjede) og prøver å finne et problem. Husk det.

               Reklame               

                                              

Ytterligere tanker som kom senere…

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Arman The Parman. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.

               Reklame