Robosats: Handel av bitcoin enkelt, privat og KYC-fritt

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 16 minutter

Forfatter: Okada | Utgitt: 13/07/22 | Original: Robosats: Exchanging Bitcoin Easily, Privately And Kyc-free


Generer en robotavatar i dag og handle Bitcoin over Lightning Network (LN) enkelt og KYC-fritt med RoboSats. Når du bruker RoboSats – forkortelse for Robotic Satoshis – er ingen avveininger nødvendig mellom bekvemmelighet, sikkerhet og absolutt personvern.

Merk: Brukere bør alltid verifisere integriteten til et prosjekt før de bruker det. RoboSats er fullt funksjonelt, men regnes fortsatt som en eksperimentell Lightning-applikasjon, noe som betyr at brukere bare skal handle i små mengder. Brukere kan de-anonymisere seg selv ved å bruke betalingsmåter som krever AML/KYC, som kredittkort, noe som ikke anbefales.

Konseptet, inspirert av P2PLNBot, legger vekt på å gi brukere et enkelt, raskt grensesnitt uten å svekke personvern og sikkerhet. Fellesskapsprosjektet med åpen kildekode bruker Lightning hold-fakturaer som fidelity bonds og trade escrows for å maksimere sikkerheten og minimere invasjon av personvernet med en nær custody-fri handel. Hvis brukere støter på konflikt, vil RoboSats-ansatte hjelpe til med å løse tvisten.

               Reklame                                                             

På frontend fungerer peer-to-peer-utvekslingen på samme måte som eBay eller Craigslist når det gjelder å tilrettelegge sømløst forbruker-til-forbruker-salg mellom fullstendig fremmede på nettet. I motsetning til RoboSats, er det utbredte problemet med moderne e-handel og sentraliserte utvekslinger innsamlingen av sensitiv brukerdata som er utsatt for utnyttelse av hackere og nettkriminelle. Fjerning av kravet om å registrere identifikasjon gir brukerne en «privatliv som standard»-opplevelse og til slutt en høyere grad av sikkerhet.

Denne artikkelen diskuterer risikoen ved KYC-handel, hvordan RoboSats fungerer og en lett veiledning for å bruke RoboSats! For lesere som ønsker å komme til poenget, klikk på Onion Link med Tor eller koble til ved hjelp av I2P nedenfor for å begynne å kjøpe og selge KYC-frie bitcoin (det anbefales ikke å koble til med andre nettlesere):

Onion Link: http://robosats6tkf3eva7x2voqso3a5wcorsnw34jveyxfqi2fu7oyheasid.onion/

I2P: http://robosats.i2p/?i2paddresshelper=r7r4sckft6ptmk4r2jajiuqbowqyxiwsle4iyg4fijtoordc6z7a.b32.i2p

               Reklame               
                                              

KYC-bitcoin skader brukere og nettverket

Muligheten til å kjøpe og selge bitcoin privat er en grunnleggende nødvendighet for et virkelig fritt Bitcoin-økosystem. Bitcoinere må utnytte alle tilgjengelige personvernløsninger for å styrke både deres individuelle selvstendighet og de fungible egenskapene til bitcoin. Utveksling av fiat for bitcoin og omvendt er laget for den gjennomsnittlige kjøperen eller selgerens bekvemmelighet med sentraliserte kryptobørser som holder bitcoinen din. Denne praktiske på/av-rampen til Bitcoin-nettverket kommer imidlertid på et betydelig offer for ens personvern og reduserer til slutt den fungible, tillatelsesløse infrastrukturen til Bitcoin-nettverket.

Disse børsene håndhever lover mot hvitvasking av penger og Kjenn-Din-Kunde (AML/KYC), der brukere først må sende inn identifiserende dokumenter til børsen som en forutsetning for å bruke tjenestene deres – noe som reduserer enhver meningsfull personvern-egenskap Bitcoin-nettverket har å tilby. Bitcoin som sendes til og fra ens konto på en AML/KYC-børs, blir knyttet til denne brukerens virkelige identitet og gjør det mulig for potensielt ondsinnede enheter å spore forbruksvaner, svarteliste spesifikke bitcoin-adresser og bestemme ens bitcoin-rikdom. Som en konsekvens kan slike enheter skade menneskerettighetsaktivister over hele verden.

Stadig mer AML/KYC-tiltak implementert av børser understreker viktigheten av å regelmessig bruke ikke-KYC-alternativer uten å måtte ofre tilgjengelighet, brukervennlighet og billige avgifter; faktisk, RoboSats har som mål å oppnå nettopp det. Selv om det finnes flere ikke-KYC-alternativer, er disse relativt tekniske, trege og kostbare for gjennomsnittlige brukere som søker bekvemmelighet og enkelhet. For store beløp anbefales det fortsatt å bruke on-chain tjenester som Bisq, mens RoboSats er ideelt for mindre beløp over Lightning Network.

Gitt overfloden av børshacks, ran, direkte svindel og til og med tyveri fra de tradisjonelle finansinstitusjonene selv, kan avhengigheten av sentraliserte tjenester som en vokter ens eiendeler forårsake mer skade på brukerens privatliv og rikdom i stedet for å faktisk sikre det.

Videre, ifølge det amerikanske finansdepartementet, forblir bruken av bitcoin og andre kryptovalutaer for ulovlig aktivitet «langt under den for fiat-valuta og mer tradisjonelle metoder», der ulovlig aktivitet utgjorde 0,15% av alt kryptovalutatransaksjonsvolum i 2021. med andre ord, obligatorisk AML/KYC på det resterende 99,85% ærlige flertallet introduserer risikoen for at din private data lekkes og følgelig koster deg titusenvis av kroner i økonomisk skade for å løse tyveri av kompromittert personlig informasjon.

               Reklame               

                                              

En kryptobørs som ikke samler inn informasjonen din kan ikke miste denne informasjonen til hackere eller onde ansatte på innsiden. På et grunnleggende nivå jobber RoboSats for å styrke brukeren fullstendig og gjøre individuell selvstendighet mer tilgjengelig for alle ved å utnytte hastigheten og sikkerheten til Lightning Network. Dessuten er RoboSats ekstremt enkelt å bruke for alle som vist i følgende eksempel med våre fiktive brukere Alice og Bob.

Hvordan RoboSats fungerer

Nedenfor er et teknisk diagram av robotavatargenereringsprosessen som sikrer personvern og sikkerhet mens du bruker RoboSats:

               Reklame                                                             

Når du laster inn RoboSats-hjemmesiden (tilgjengelig via Onion eller I2P), genereres en morsom robotavatar med et tilfeldig pseudonym (nym) for Alice. Det tilfeldige nymet (f.eks. ImportedNoise683) tilsvarer et privat token for å gjenopprette det unike nymet i fremtiden. Sikker lagring av det private tokenet er avgjørende i tilfelle Alice trenger å gjenopprette nym og tilgangen knyttet til det nymet. RoboSats vil automatisk generere en ny, unik avatar hver gang hjemmesiden åpnes for å maksimere brukernes personvern – så ta sikkerhetskopi av tokenet ditt!

Når Alice har sin unike avatar og også har lagret det tilhørende private tokenet trygt, er hun forberedt på å lage en ordre på RoboSats eller oppfylle en ordre som allerede er laget av en annen robotnym. Alice bestemmer seg for å lage en ny ordre for å kjøpe 100 000 satoshier (0,001 BTC) med euro til en ønsket pris og bestemmer en hvilken som helst betalingsmåte hun ønsker å akseptere, men må først låse en liten hold-faktura før hun publiserer ordren, kjent som maker bond. Alice bør vurdere å akseptere betalingsmåter som er raske og som sannsynligvis vil matche med en peer som også godtar de samme betalingsmetodene.

Bob, etter også å ha generert sitt unike nym, ønsker å selge satoshiene sine for fiat og finner Alice sin robotnym i ordreboken. Bob bestemmer seg for at betalingsmåten(e) i euro og prisen valgt av Alice passer for ham og vil godta Alice sin kjøpsordre. Bob må også låse en liten hold-faktura før han handler med Alice, kjent som taker bond. Nå har både kjøper og selger lagt ut en liten bond ved å bruke LN for å bevise at de er ekte brukere. Kontrakten fullføres og Bob sender de 100 000 satoshiene han selger med en hold-faktura mens Alice sender inn utbetalingsfakturaen hennes.

Etter at Bob tar ordren, deler Alice og Bob et privat, kryptert chatterom for å koordinere og bekrefte det utvekslede beløpet. Alice og Bob bør holde chatten kort og konsis for å unngå å oppgi ikke-essensiell og potensielt identifiserende informasjon annet enn det som er strengt nødvendig for fiat-betalingsmetoden. Selvfølgelig, som ethvert annet chatterom på nettet, vil det å være høflig og følge Kardemommeloven gjøre det til en enklere og mer behagelig peer-to-peer interaksjon.

               Reklame               
                                              

RoboSats låser fakturaen helt til Bob bekrefter at han har mottatt Alice sin fiat-betaling i sin helhet, og deretter belastes Bob sin trade hold-faktura med de 100 000 satoshiene, som blir frigitt til Alice. Fordi Alice og Bob spilte etter reglene, blir maker- og taker- bonds som opprinnelig ble lagt ut, automatisk returnert. Bonds belastes (tapes) kun i tilfelle en peer ensidig kansellerer en ordre etter at kontrakten er fullført eller når en peer prøver å lure en annen peer (tapt tvist).

Etter at den peer-to-peer, KYC-frie transaksjonen er fullført, kan Alice og Bob fritt generere enda en unik robotnym for å privat kjøpe eller selge mer bitcoin! Ikke på noe tidspunkt måtte Alice eller Bob stole på hverandre. Hvis Bob prøvde å lure Alice ved aldri å sende satoshiene sine, kan Alice åpne en tvist; Men ved utløpet av ordrekontrakten, hvis Bob aldri bekreftet at han mottok Alice sin fiat-betaling, åpnes en tvist automatisk og Alice kan tjene den opprinnelige utbetalingen pluss fidelity bond ved å sende inn passende bevis på svindel til RoboSats-ansatte.

De avanserte brukerne kan gå gjennom GitHub-siden for enda bedre informasjon på kodebasenivået til RoboSats. Men med en grunnleggende forståelse av hvordan RoboSats fungerer for å matche peers, er stacking av sats bare noen få klikk unna.

Komme i gang med RoboStacking

Den korte guiden nedenfor er en lett introduksjon til bruk av RoboSats hvor vi ser hvordan du kjøper bitcoin med fiat trinn for trinn. Mer avanserte videoopplæringer er tilgjengelige av BTC Sessions og Ian Majors. RoboSats har også en nyttig visuell og skriftlig veiledning.

               Reklame               
                                              

Først og fremst trenger du en Lightning-lommebok som er kompatibel med RoboSats, som ideelt sett er non-custodial. Hvis du bruker din egen LN-node som en Raspiblitz, vil du trenge kanal-peers koblet til det større Lightning-nettverket samt tilstrekkelig inngående eller utgående kanallikviditet for henholdsvis å kjøpe eller selge satoshier.

Utgående kanallikviditet kan oppnås ved å åpne en kanal med en peer. Inngående kanallikviditet kan skaffes ved å kjøpe inngående likviditet, swaps eller finne en peer som vil åpne en kanal for deg. Når noden din har midler til å sende eller motta en Lightning-betaling på minst beløpet du prøver å bytte pluss beløpet for maker/taker bonds, kan du begynne å opprette eller utføre ordre på RoboSats.

Naviger til den nevnte RoboSats Onion Link eller I2P-siden for å komme i gang. Nettsiden vil vise en nygenerert robotavatar med en unik nym. For denne økten er jeg din vennlige nabolagsrobot WoundingFreeman911:

Brukeren blir møtt med nym (1), tilhørende robotavatar (2) og det unike tokenet (3) for å gjenopprette det robotnymet. Brukere kan generere/gjenopprette en robotnym (4) eller fortsette med den allerede genererte robotnymet for å utføre en ordre (5), lese tilleggsinformasjon (6) om hvordan du bruker RoboSats eller se ordreboken (7).

Det unike tokenet som brukes til å generere en tilsvarende robotnym bør lagres trygt for å tillate fremtidig gjenoppretting av det spesifikke robotnymet. Hvis du lukker nettleseren, mister tilkoblingen eller oppdaterer siden under økten, kan du legge inn det trygt lagrede tokenet ditt for å gjenopprette og generere eventuelle tidligere opprettede robotnym.

Du kan se nym profil (8) og antallet tilgjengelige offentlige kjøpsordrer (9) eller salgsordrer (10). Antall aktive roboter (11) vises i tillegg til den forventede prisen (12) en bruker kan mest sannsynlig forvente å betale litt ekstra for ikke-KYC bitcoin, når dette ble skrevet kostet sats 4,62% mer enn markedsprisen. Den forventede prisen er en vektet median etter volum av transaksjoner, ikke et vektet gjennomsnitt, noe som gjør den motstandsdyktig mot spesielle ordre og fraråder også store aktører å kjøpe opp store ordre med ekstreme priser som ikke er representative for vanlige brukere.

Det er et mange tilgjengelige språk (13), roboter kan finne offentlig hjelp ved å kontakte et RoboSats-fellesskap (14) og brukere kan se litt statistikk for RoboSats (15). En ryddig serie med innsiktsfull statistikk av børsen finner du her.

Brukere kan filtrere ordreboken ved å klikke på om de vil kjøpe eller selge og med hvilken valuta. Siden vi er ute etter å kjøpe bitcoin, finner vi at det er 5 andre roboter med varierende beløp, valuta, betalingsmåter og priser. Absolutt ikke din gjennomsnittlige likviditet for øyeblikket, så det kan være nødvendig å lage din egen ordre hvis det ikke er en eksisterende ordre som fungerer for deg. Beleilig er betalings- og valutapreferansene mine på linje med RoutineDrunkard532 sine som vist nedenfor:

Den raskeste veien til å bytte bitcoin på RoboSats er å ta en eksisterende ordre i stedet for å opprette en ordre og deretter vente på at en peer skal matche deg. Den gjennomsnittlige brukeren tilbringer omtrent syv minutter i RoboSats – fra først å generere en robot til å motta bitcoin – eller fiat-beløpet – noe som gjør det betydelig raskere å handle og være selvstendig sammenlignet med sentraliserte børser.

Hvis ingen eksisterende ordre samsvarer med dine preferanser, opprett en ny ordre som gjenspeiler ditt foretrukne beløp, valuta, fiat-betalingsmetoder og pris. For denne guiden tar jeg ordren til RoutineDrunkard532 og bestemmer meg for å betale med et kontantkjøpt Amazon-gavekort. Legg merke til Amazon-logoen med et USA-flagg i nedre venstre hjørne av betalingsmetodeikonet. Hvis jeg skal ta en ordre med et Amazon-gavekort, må jeg kjøpe et Amazon-gavekort som fungerer for landet som er angitt – i dette tilfellet et Amazon USA-gavekort.

Vi blir presentert med ordreboksen, en forhåndsvisning av maker sin ordre før vi bekrefter at jeg vil ta den. Selgeren sin robotavatar har en grønn prikk øverst i høyre hjørne, noe som betyr at selgeren er online og sannsynligvis vil svare i tide. I denne rekkefølgen selger min peer bitcoin verdt 100 dollar til 8% over markedspris. Selv om jeg kunne ha sett etter en mer konkurransedyktig pris, er det veldig praktisk for meg å betale med et Amazon-gavekort, og prisen er verdt det fordi jeg kan bruke gavekortet som betalingsmetode. RoboSats vil vise en Lightning-faktura etter å ha mottatt ordren, og så sender jeg en Lightning-betaling for taker bond:

Taker bond er 12 575 sats totalt, eller 3% av dollarbeløpet av bitcoin jeg kjøper. Bond vil bli returnert til meg når transaksjonen er fullført, forutsatt at jeg oppfører meg som en god robot og ikke prøver å lure min peer eller ensidig trekke meg ut av ordren. Ved å bruke Lightning-lommeboken min sender jeg betalingen umiddelbart ved å bruke Lightning-fakturaen som ble oppgitt. RoboSats ber meg bekrefte en Lightning- eller on-chain-adresse for å sikre at jeg kan motta pengene før jeg sender fiat-betalingen til min peer:

Og nedenfor bruker jeg igjen Lightning-lommeboken min til å sende inn en gyldig faktura for de 418 460 satoshiene ($100 verdt av bitcoin til 8% over markedspris) jeg vil motta i bytte mot fiat:

Jeg har satt fakturautløpstiden til å matche utløpstiden av ordren på tre timer, noe som gir selgeren tilstrekkelig tid til å sende bitcoin til den innsendte Lightning-fakturaen. Det neste trinnet er å chatte med selgeren for å koordinere utvekslingen av bitcoin for fiat:

Å holde samtalen kort er ideelt, og viktigst av alt, ikke del noen identifiserende informasjon utover det som er absolutt nødvendig for den valgte fiat-betalingsmetoden. Med et kontantkjøpt Amazon-gavekort er det ingen identifiserende informasjon knyttet til det, jeg trenger bare å dele innløsningskoden på baksiden av gavekortet med min peer slik at de kan bekrefte at koden faktisk er legitim.

Når som helst under chatten kan jeg «audit PGP» og verifisere personvernet til denne chatten ved å bruke et hvilket som helst verktøy basert på OpenPGP-standarden. I tillegg kan jeg be om en «collaborative cancel» av transaksjonen med min peer, og bonds blir returnert. Hvis du avbryter uten å samarbeide, vil du miste ditt bond og miste disse satoshiene. Hvis noe lukter skummelt, kan jeg også åpne en tvist som RoboSats-teamet kan vurdere. Min peer, RoutineDrunkard532, var veldig høflig og sørget for en enkel opplevelse:

Etter å ha sendt fiat-betalingen, klikker jeg på knappen for å «bekrefte USD sendt» som vist på bildet ovenfor. Peer vil bekrefte at de har mottatt fiat-betalingen min og bekrefte ved å klikke på en lignende knapp på skjermen sin. Handelen er fullført og Lightning-lommeboken min mottok bitcoinen jeg kjøpte med et Amazon-gavekortet:

Det er virkelig så enkelt. Min taker bond ble låst opp og jeg mottok 418 460 sats helt KYC-fritt gjennom en nær custody-fri handel. Ekskludert tid brukt på å ta ut kontanter og kjøpe gavekortet personlig (ca. en halvtime), tok handelen mindre enn ti minutter fra start til slutt. Som det fremgår av transaksjonen min, er hele poenget med RoboSats å forenkle opplevelsen til det maksimale og samtidig redusere sjansene for brukerfeil. Etter å ha skaffet deg din (potensielt første) KYC-frie bitcoin, nyt den nye selvstendige livsstilen din!

En annen mulig bruk for RoboSats er som et peer-to-peer-byttemarked for Lightning og on-chain BTC. I stedet for å bruke fiat til å kjøpe eller selge, kan brukere bytte bitcoin on-chain for Lightning-likviditet og omvendt. Vist nedenfor ønsker den foreslåtte ordren å kjøpe 0,022 BTC off-chain i bytte mot BTC on-chain. I tillegg kan swap-likviditetsleverandører implementere en ønsket pris (dvs. 0,3% over markedsverdi) og få et netto overskudd som likviditetsleverandør.

Det fine designet til RoboSats gjør prosessen veldig enkel og fordøyelig for nybegynnere. Å lage og ta ordre er enkelt og vil sannsynligvis være tilstrekkelig for enhver bruker. Imidlertid er avanserte alternativer rettet mot avanserte brukere og større likviditetsleverandører bra for mer spesifikke ordreforespørsler.

I eksemplet ovenfor er en salgsordre tilpasset med avanserte alternativer som lar brukeren velge et beløp innenfor det valgte området på $100 til $300 og en økt minimum fidelity bond fra 3% til 5%, og krever dermed mer hud i spillet, men høyere forsikring mot svindlere.

Å tillate bondless takere er planlagt som et annet alternativ for bestillinger på 50 000 satoshier eller mindre, men medfører også økt risiko. Nykommere til LN uten kapital eller begrenset økonomisk evne til å sette opp midler til en fidelity bond kan ta ordre som tillater bondless takere i bytte mot en høyere pris på grunn av den ekstra motpartsrisikoen.

Slike avanserte funksjoner kan utgjøre designutfordringer for et brukergrensesnitt som legger vekt på enkelhet. Visse avanserte alternativer må være synlige når du navigerer i ordreboken, noe som kan føre til overbelastning av informasjon og kan skremme vekk usikre nykommere. Selvfølgelig verdsetter noen deltakere slike funksjoner, og et middel til å filtrere ordreboken mellom enkle og avanserte bestillinger kan lindre den potensielle forvirringen for førstegangsbrukere.

Begrensninger for RoboSats

RoboSats kan gi enorme fordeler for å beskytte brukernes personvern og beviser at det er behov for en privat, peer-to-peer, KYC-fri utveksling over LN. Likevel er RoboSats ikke en magisk eliksir for personvern, og brukere bør være klar over plattformens begrensninger før de antar selvstendig uovervinnelighet.

Transaksjonene dine er bare så private som du gjør dem. Betalingsmetoder, selv om det er helt opp til ordregiveren å definere, kan bli sjekkpunkter for AML/KYC-registrering som Venmo, Cash App og PayPal. Det er viktig å merke seg at med PayPal, en mye brukt fiat-betalingsmetode, kan en kjøper være uredelig ved å bruke PayPal sine retningslinjer for kjøperbeskyttelse ved å opprette en refusjonsforespørsel i PayPal etter at handelsprosessen i RoboSats er fullført, og ta både fiat og bitcoin helt for seg selv. Denne formen for svindel kan forhindres ved å avtale med kjøperen å sende pengene ved å bruke funksjonen «sende penger til en venn eller et familiemedlem.»

Hvis en bruker faktisk blir lurt av sin peer og søker refusjon gjennom å inngi en tvist, vil brukeren være avhengig av RoboSats-ansatte for mekling av eventuelle tvister og påstander om svindel. Dette er sånn det er å bruke en fortsatt eksperimentell og fullstendig åpen kildekodebørs i stedet for et selskap sin sentraliserte børs. Men interessant nok har RoboSats for øyeblikket sett over 8000 ordre og bare 30 tvister har blitt startet hvor bare én(!) ordre ble identifisert som svindel.

Begrensninger pålagt av Lightning Network sin gjennomsnittlige kanalkapasitet begrenser RoboSats sin evne til å handle i større mengder. I skrivende stund er den maksimale enkelthandelsstørrelsen på RoboSats 4 000 000 satoshier (0,04 BTC) for å begrense Lightning-rutingsfeil. Et øyeblikkelig betalingssystem over LN utmerker seg ved å sende og motta mikrobetalinger, mens store beløp er bedre egnet for on-chain betalinger ved bruk av ikke-KYC-plattformer som Bisq. På baksiden er det ekstremt raskt og billig å bruke RoboSats for små, inkrementelle kjøp over LN sammenlignet med on-chain.

Fordelen med å bruke LN og hold-fakturaer gjør at enhver uoppgjort Lightning-hold-faktura automatisk kommer tilbake til deg selv om RoboSats går ned for alltid eller plutselig forsvinner. Riktignok kan midler gå tapt permanent hvis RoboSats forsvinner i løpet av et veldig lite vindu (omtrent ett sekund) mellom selgeren som bekrefter at fiat-betalingsmåten ble mottatt og det øyeblikket kjøperen faktisk mottar satoshier som er utgitt av hold-fakturaen. Å ha tilstrekkelig inngående likviditet kan bidra til å unngå rutingsfeil og deretter minimere slike muligheter.

Kjøper og selger trenger ikke å stole på hverandre på noe tidspunkt under transaksjonsprosessen på grunn av Lightning hold-fakturaer, men minimal tillit til RoboSats er nødvendig siden koblingen av selgeren sin hold-faktura og kjøperbetaling ikke er atomic (forskning pågår). RoboSats kunne ganske enkelt ikke gi ut satoshier til kjøperen, men dette kan også argumenteres som en interessekonflikt for plattformen siden dette permanent ville skade dets eget rykte for en relativt liten utbetaling.

Inntil RoboSats modnes fra et eksperimentelt prosjekt til en mer robust markedsplass, for deres egen sikkerhet, bør brukerne handle i små kvanta som de er komfortable med. Selv om det er begrensninger – ingen av dem reduserer funksjonaliteten til plattformen – krever RoboSats null avveininger mellom brukerens bekvemmelighet og personvern når de engasjerer seg i det frie, peer-to-peer-markedet. Ekstra tillit kan bygges ved å se på RoboSats-kildekoden og verifisere prosjektets integritet.

Stack RoboSats og bli RoboHumble

Først offentlig kunngjort på Bitcoin subreddit den 27. februar 2022, har det nye prosjektet allerede overgått 12 BTC-verdi igjennom hele levetiden. Plattformen viser et stort potensial og er et skritt fremover i å konkurrere med store sentraliserte børser med brukervennlighet, minimale avgifter og absolutt personvern. Selv om det alltid er rom for forbedringer, vil brukere finne at RoboSats gir en enkel og intuitiv plattform for å anonymt utveksle bitcoin peer-to-peer.

Ingen annen børs tillater en ny identitet i hver transaksjon, det er ingen registrering er nødvendig, chatterom er private med reviderbar PGP-kryptert kommunikasjon og RoboSats opererer kun med Tor eller I2P – alt i et forsøk på å maksimere brukerens personvern uten å ofre enkelhet av bruk. Bruk av RoboSats og ikke-KYC-alternativer vil bidra til å forbedre funksjonaliteten til Bitcoin-nettverket gjennom normalisering av akkumulering og sirkulasjon av ikke-KYC-bitcoin i stedet for KYC-bitcoin.

Nysgjerrige utviklere oppfordres til å støtte prosjektet ved å bidra til GitHub-repository. Pull-forespørsler om nye funksjoner kan tjene deg sats der den medvirkende utvikleren sender inn en LN-faktura knyttet til pull-forespørselen. Den lille inntekten plattformen gir bidrar til å betale tilbake bidragsyterne som frivillig investerer tiden sin i prosjektet. Et eksempel på kompensert bidrag finner du her, og funksjonene som er kvalifisert for å tjene sats er merket deretter.

Interesserte brukere uten programmeringskunnskap kan også hjelpe ved å lage opplæringsprogrammer, åpne utgående LN-kanaler mot RoboSats-noden, be andre prøve RoboSats og veilede nykommere i RoboSats-telegramgruppen.

Til syvende og sist er prosjektet ingenting uten brukerbasen som gir størst innvirkning ganske enkelt ved å bruke RoboSats regelmessig. Sjekk ut prosjektet og kom i gang med å kjøpe anonymt med RoboSats!

PS: Tusen takk til Reckless_Satoshi og RoboSats-bidragsyterne for deres tid til å svare på brukerspørsmål og deres dedikasjon til dette lovende åpen kildekode-prosjektet.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Okada. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.