Tips for å overleve Bitcoin bear market

Del denne artikkelen

Beregnet lesetid: 7 minutter

Forfatter: Boomer | Utgitt: 10/08/22 | Original: Tips For Surviving The Bitcoin Bear Market


Innerst inne visste vi alle at dette kom til å skje. Bear markets er vanskelige, og de er spesielt vanskelig hvis det er ditt aller første. Alle bear markets er forskjellige, og det vil alltid være folk der ute som vil fortelle deg at himmelen faller. Vennligst ikke vær en av disse personene. Jeg vet at prisutviklingen har vært litt bedre de siste ukene, men ting er fortsatt ganske vanskelig der ute. Personlig har jeg ingen problemer med å se bitcoin sprette mellom $20 000 og $25 000 en stund til, men jeg vet hvor skumle de store røde strekene kan være hvis du ikke har opplevd dem før. Hvis du kjøpte dine første sats høsten 2021 da ting så ut som om vi var på vei mot $100 000, føler du deg sannsynligvis ganske beseiret akkurat nå. Jeg forstår; det er en forferdelig følelse. Dette kan være mitt første bitcoin bear market, men jeg var i aksjemarkedsgalskapen 2007-2009 – forrige gang det føltes som om verden tok slutt – og det var ikke noe moro. Det er en haug med selvhjelpsartikler der ute som kan veilede gjennom turbulensen i aksjemarkedsnedgangen, og jeg har funnet ut at de fleste rådene oversettes godt til bitcoin. Her er en håndfull tips som har hjulpet meg tidligere.

Så klart, hvis tapene virkelig påvirker deg, vær så snill å ikke vær redd for å ta kontakt for å få reell hjelp. Det er folk der ute som spesialiserer seg på dette. Husk at dette på ingen måte er økonomiske råd.

Snakk om det

Bear market i 2022 tar ingen fanger. Ingen ser ut til å være trygge fra dette, og det er ikke bare bitcoin denne gangen. Stort sett alle føler smerten. For å gjøre saken verre, påvirker inflasjonen oss alle. Ta kontakt med en venn som er interessert i å investere og prøv å ta en prat om det over en sommerlig cocktail. Mennesker har vanskelig for å innse at de ikke er de eneste som går gjennom vanskelige tider, og ofte gjemmer vi oss bak falske smil når vi går gjennom dem. Sjansen er stor for at vennen din føler noen av de samme tingene du føler, selv om de ikke legger det ut på sosiale medier. Jeg har lagt merke til at når jeg gir noen en pep-talk, resonerer det meg mer enn når jeg holder den samme pep-talken til meg selv.

               Reklame                                                             

«Hvis du vil gå fort, gå alene, men hvis du vil gå langt, gå sammen.»

Som litt av en bonus, hvorfor ikke benytte anledningen til å prøve å få med vennen din med på Bitcoin? Folk innser at ting er rart der ute, og de leter etter nye alternativer, så de kan være mer mottakelige enn de ville ha vært for noen måneder siden. Det er virkelig en flott tid å få folk om bord.

Revurder målene dine

Husk at risikotoleranse er personlig. Er du inne i bitcoin på lang sikt? Mange sier at de er det, men vil egentlig bare ha raske gevinster. Har målene dine endret seg? Hvis langtidsoppgaven din fortsatt er intakt, bør du være i stand til å overse denne volatiliteten, men juster forventningene dine hvis du har en tøff tid. Vær ærlig med deg selv og husk at det er ingen skam å selge litt hvis det å bekymre deg for dem holder deg våken om natten. Det er bedre å ta et tap nå, lære av feilene dine og gå videre enn å fullstendig ødelegge den mentale helsen din. Vurder prioriteringene dine på nytt hvis du har tapt mer enn du har råd til å tape. Hvis du må selge med tap, bør du nok bare gjøre det og gå videre. Men ikke gi opp! Å redusere eksponeringen ved å redusere beholdningen din er kanskje ikke en dårlig idé. Jeg så folk gi opp å investere etter den globale finanskrisen fordi deres mål og risikotoleranse ikke var riktig tilpasset. Da de ble rævpult, ga de helt opp. Ikke la det samme skje med deg.

Bear markets tilbyr muligheter hvis du kan håndtere det, men ikke vær for hard mot deg selv hvis du ikke kan. Jeg trodde aldri jeg skulle se bitcoin under $20 000 igjen, så jeg skjønner at du føler deg redd hvis du kjøpte nær toppen. Hvis du kan tåle det, bruk anledningen til å plukke opp litt sats til en billig penge. DCA hvis du kan og bruk posisjonsstørrelsen din til å styre risikoen din. Reduser størrelsen på dine vanlige kjøp hvis volatiliteten går inn på deg. Jeg unngår generelt å rebalansere under bear markets, men hvis du har andre investeringer enn bitcoin, kan det være rensende å selge noen av tapene dine for å kjøpe noe som er enda mer slått ned, slik at du kan få en frisk start. Husk imidlertid: Jeg gir ikke økonomiske råd.

               Reklame               
                                              

Lær av de store

Oppsøk visdommen din ved å se på legendariske investorer. Selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i investeringsstrategiene deres for 2022, har gutter som Charlie Munger og Warren Buffett gått gjennom flere tiår med markedssykluser, og det er mye verdi i å se på erfaringene deres. Disse dinosaurene har sett mange bear markets i sine dager og har mye å si om dem. Prøv å søk etter «bear market quotes» fra disse gutta. Det er mange viktige lærdommer å lære når markedene faller, og de fleste av dem kan ikke læres gjennom en bok.

Dette er et av mine favorittsitater for å få meg gjennom et bear market:

«Prisen er det du betaler. Verdi er det du får.»

– Warren Buffett

Hold styr på tapene dine

Hvis du bruker DCA, kan du hoppe over denne, men for de av dere som liker å prøve å kjøpe på bunn eller handle, er denne for deg.

Jeg har ført en handelsdagbok for det meste av investeringskarrieren min, og jeg synes alltid det er nyttig å gå tilbake og lese. Jeg liker å holde styr på noen få ting i dagboken min bortsett fra pris og kvantitet, som hvordan jeg føler meg. Det er ingen regler for hva du bør skrive i din egen dagbok, bare vær konsekvent. I løpet av de siste ukene har jeg gått gjennom dagboken min for å se hva jeg tenkte da jeg tok bestemte avgjørelser. Det var noen feil, men de fleste av kjøpene mine var fornuftige da jeg gjorde dem. Jeg er først og fremst en indeksinvestor, men i løpet av årene har jeg hoppet inn i noen teknologiaksjer på feil tidspunkt. Flertallet av tapene mine (bortsett fra å kjøpe noen få altcoins som skal forbli navnløse) var på salgssiden: De fleste av tapene mine besto av å selge for tidlig. Alle tror de er et geni i et bull market, og tap blir vanligvis børstet over med grønn maling. Bear markets er mye mindre tilgivende. Det er ikke nok å bare føre en dagbok. Sørg for å gå tilbake og lese den en gang i blant. Det er overraskende hvor ofte vi gjentar feil.

Bygg noe… hva som helst

Jeg vet at det ikke føles slik, men en stor mulighet presenteres for oss akkurat nå. Bear markets har en måte å skille signal fra støy på, så hvis du fortsatt leser Bitcoin-artikler, lytter til podcaster, kjøper sats og bygger et Bitcoin-fellesskapsnettverk, er du mest sannsynlig «en ekte.» Du bruker bear market, og du kommer til å bli så mye sterkere når stormen er over. Du fokuserer din energi og læring, men dette er også dagene du bør ta sjanser ved å bygge noe. Siden det ikke er så mange som prøver akkurat nå, vil ekspertene legge merke til innsatsen din. Ikke nøl med å ta kontakt med disse menneskene for å få hjelp. Jeg har opplevd at Bitcoin-fellesskapet er utrolig åpent og nyttig. Sjansen er stor for at podcasteren du lytter til hver dag med glede vil gi deg noen råd. Kanskje det er så enkelt som å kjøpe en brukt S9 ASIC-miner og lære hvordan bitcoin-mining fungerer, eller kanskje du kan starte din egen podcast eller Tik Tok-kanal om noe i Bitcoin som interesserer deg. Kanskje det er å skrive artikler som denne om hvordan du kan hjelpe Bitcoin-samfunnet med å vokse og blomstre. Det kan være så enkelt som å sette opp et månedlig Bitcoin-møte. Vi er fortsatt tidlig ute, og dette er tiden for å legge inn beviset på arbeidet ditt. Vær deg selv og kom deg ut; stemmen din betyr noe. Gjør deg klar for når markedet snur fordi vi alle vet at det vil gjøre det til slutt. Når den gjør det, kan du være en av personene som den nye gruppen av Bitcoinere ser etter for å få hjelp.

               Reklame               

                                              

Bonus: Kom deg ut

Det er sommer. Kom deg ut og nyt det. Slå av alle økonomiske varslinger på telefonen. Hvis du er vant til å sjekke porteføljen din hver dag, hvorfor ikke kutte ned til to ganger i uken? Hvis du absolutt må, velg en venn til å sende deg tekstmeldinger hvis dritten virkelig treffer vifta. Hint: Det vil sannsynligvis ikke skje… og selv om det gjorde det, hva ville du egentlig gjort med det?

En siste ting som jeg må gjenta: Hvis du virkelig føler deg nedfor, ikke vær redd for å be om hjelp. Det er ressurser der ute. Jeg er på ingen måte en psykisk helsepersonell, men hvis du noen gang trenger en enkel oppmuntringsmelding, er DM-ene mine på Twitter åpne. WGMI.

               Reklame                                                             

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Boomer. Uttrykte meninger er helt deres egne og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Bitcoinplassen.